Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2011 13:25

"Сталін любив Україну!" - Комуністам захотілось "батька народів" у Луцьку

Комуністи Волинської області ініціювали збір коштів на встановлення пам'ятника "переможцю фашизму" Йосипу Сталіну в м. Луцьку.

Як стало відомо Gazeta.ua, волинські комуністи організували автопробіг з Луцька до Запоріжжя з метою потрапити на відкриття пам'ятника "батьку народів" Сталіну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі відкрили новий пам'ятник Сталіну. Підірвати його тепер буде важче

Захід проходив під гаслом "Сталін любив Україну!". Метою автопробігу, за словами організаторів, була не тільки присутність молоді з Заходу України на урочистостях в Запоріжжі, а й проїзд зі сталінськими  прапорами через всю країну, щоб показати, що "українці схвально та доброзичливо відносяться до цієї історичної постаті".

Також акція передбачала всеукраїнський збір коштів на встановлення пам'ятника Сталіну в Луцьку.

"Таким чином комсомольці Волині хочуть насправді відновити історичну справедливість, донести до громадськості, що Сталін об'єднав Україну. І саме цими двома пам'ятниками з'єднати Схід і Захід країни, які завдяки "демократам" вже давно розділені", - пояснили у Компартії.

Крім того, організатори акції - брати Кононовичі - поскаржились, що луцькі можновладці намагалися зашкодити їм, викликаючи їх до міліції, а також перекриваючи їм доступ до центру Луцька.

Водночас депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь вважає, що вищезгадані комсомольці є "типовими провокаторами".

ВІДЕО: Комсомольцям списали розстріл портретів Бандери та Шухевича

"На їхній совісті вже був подібний збір коштів для встановлення пам'ятнику Сталіну у Луцьку. Ця акція була розігнана патріотичною громадськістю Волині, а також заборонена рішенням Луцького суду", - зауважив Гузь.

Він нагадав, що Кононовичів притягнуто до адміністративної відповідальності за розстріл портретів Бандери та Шухевича.

"А точніше не за сам розстріл, а за невідповідну поведінку із зброєю. Тому висновок очевидний: ці люди - типові провокатори, які подібною діяльністю відпрацьовують копійки, асигновані на їхню діяльність у КПУ", - резюмував депутат, додавши, що можливість встановлення пам'ятника Сталіну у Луцьку дорівнює нулю.

Зараз ви читаєте новину «"Сталін любив Україну!" - Комуністам захотілось "батька народів" у Луцьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути