субота, 01 лютого 2014 02:37

США вимагають від української влади покарати викрадачів Дмитра Булатова

США вимагають від української влади покарати викрадачів Дмитра Булатова
Фото fakty.ictv.ua
США вимагають від української влади знайти людей, які викрали активіста Автомайдану Дмитра Булатова. Про це заявила представник держдепартаменту Марі Харф.

"На нас справляють огиду нещодавні випадки нападів на мирних протестувальників на Україні. Наприклад, нас глибоко турбують дані, що організатор Автомайдану Дмитро Булатов піддався тривалим тортурам під час свого зникнення на цьому тижні", - сказала Харф.

Вона закликала українську владу активно розслідувати справу й притягнути винних до відповідальності, передає РИА "Новости".

Нагадаємо, за даними правозахисників, Дмитро Булатов пропав безвісти 22 січня на барикадах після нападу "Беркута" на колону учасників Автомайдану. Детальніше про це читайте тут. У той же час в МВС України стверджують, що він пропав 24 січня і був оголошений в розшук за підозрою в організації масових заворушень. Увечері 30 січня повідомлялося, що зниклий лідер руху знайшовся в селищі під Києвом, у той же день на автостоянці був виявлений його автомобіль. Булатов заявив, що його викрали і катували.

Слідство розглядає дві версії викрадення Булатова. Згідно з однією з них, його могли викрасти для отримання грошових коштів. Крім цього, за даними МВС України, розглядається версія інсценування викрадення з метою вчинення провокацій, які б викликали в суспільстві негативне сприйняття правоохоронних органів.
Зараз ви читаєте новину «США вимагають від української влади покарати викрадачів Дмитра Булатова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути