пʼятниця, 19 вересня 2014 23:55

США приєднаються до переговорів України з Росією — Чалий

США приєднаються до переговорів України з Росією — Чалий
Валерій Чалий. Фото: dt.ua

Сполучені Штати Америки приєднаються до міжнародних переговорів, які стосуються складних відносин між Україною та Росією.

Про це в ефірі програми "Шустер LIVE" на Першому національному телеканалі заявив заступник глави Адміністрації президента України Валерій Чалий.

Чалий наголосив, що досягнуто домовленість з президентом США Бараком Обамою про те, що Сполучені Штати Америки будуть залучені до формату переговорів з Росією.

Крім того, заступник глави Адміністрації президента зазначив, що важливим залишається проведення мирних переговорів у "Нормандському форматі" за участі України, Франції, Німеччини та Російської Федерації.

"Я сподіваюсь, що далі ми вийдемо на формат, який поставить остаточні крапки над "і". Тому що там, де беруть участь США, далі немає просування війни. Там вже повинен бути мир", - переконаний Чалий.

За його словами, сьогодні в усіх країнах Заходу є розуміння, що українці захищають свободу, незалежність, суверенітет.

"За концепцією візиту в Канаду і в США ми досягли того результату, на який очікували, а в багатьох питаннях — навіть більшого", - заявив Чалий.

Нагадаємо, 18 вересня відбувся візит президента України Петра Порошенка до США.

Порошенко провів зустріч з Державним секретарем США Джоном Керрі та з представником Конгресу США Бейнером. З Керрі Порошенко обговорив подальшу макрофінансову допомогу Україні.

Зараз ви читаєте новину «США приєднаються до переговорів України з Росією — Чалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути