субота, 28 червня 2014 05:49

США приєдналися до ультиматуму ЄС щодо Росії

США  приєдналися до ультиматуму ЄС щодо Росії
Фото: AFP

Сполучені Штати приєдналися до ультиматуму, висунутого Росії Європейським Союзом. Про це заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

За його словами, ЄС і США очікують від російської влади до 30 червня "негайних і позитивних дій щодо стабілізації ситуації" на сході України. Він зажадав від Москви відвести війська від українського кордону і припинити підтримку сепаратистів на сході України.

Між тим Ернест не повідомив, чи введуть США новий пакет санкцій проти Росії, якщо Кремль не виконає вимог Вашингтона і Брюсселя. Він лише попередив, що в такому випадку економічні витрати, які понесе РФ, продовжать збільшуватися, Deutsche Welle.

Нагадаємо, що згідно з висновками Європейської ради по Україні, Євросоюз прийме обмежувальні заходи щодо Російської Федерації, якщо не будуть зроблені певні кроки по деескалації ситуації у Донбасі. Термін був визначений до понеділка 30 червня.

Пізно ввечері 27 червня президент України Петро Порошенко прийняв рішення відкласти активну фазу АТО в Донбасі на 3 дні - до 30 червня. Рішення було прийнято спільно з лідерами країн Європейського Союзу і США та погоджено з переговорною групою в Донецьку.

Терористи Донбасу заявили, що згодні припинити стрілянину до 30 червня.

Офіційно перемир'я закінчилося вчора в 22:00. Тепер припинення вогню триватиме ще три дні - до 22:00 30 червня. Проте весь минулий тиждень терористи не дотримувалися режиму припинення вогню і за тиждень вбили понад 20 українських солдатів.

Зараз ви читаєте новину «США приєдналися до ультиматуму ЄС щодо Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути