пʼятниця, 23 жовтня 2015 16:46

"США нам допомагатимуть, лише якщо будуть реформи" - Кочетков

"США нам допомагатимуть, лише якщо будуть реформи" - Кочетков
112.ua

Сполучені Штати сприятимуть реформуванню України за умови, що в державі відбуватимуться реформи.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"США допомагатимуть Україні, якщо станемо більш потужними економічно. Надалі можемо розраховувати на них перш за все з проведення реформ. Обама серйозно тисне на українське керівництво щодо реальних кроків у боротьбі з корупцією. Якщо ця влада не може триматись курсу реформ, то шукатимуть іншу", - заявив він.

На думку експерта, нинішня адміністрація Сполучених Штатів не хоче влазити в серйозне військове протистояння з Росією.

"Ветування Обамою законопроекту про асигнування національної оборони в 2016 році, який передбачав виділення Україні $300 млн військової допомоги, - це демонстративне небажання адміністрації Білого дому мати загострення конфлікту з Росією. Барак Обама приходив на пост президента як миротворець. Обіцяв скоротити військову присутність США в інших країнах. І він змушений дотримуватися власних обітниць. Тому рішення про опосередковане загострення відносин із Росією відкладаються. Як і фінансова допомога Україні. Путін у Європі цим скористається", - додав Кочетков.

Політолог наголосив, що американське керівництво не задоволене ходом реформ в Україні

"Особливо у військовій сфері. У нас зараз повно корупції. Немає жодних гарантій, що їхню допомогу не розпродадуть по світу. І не опиниться в сепаратистів. Обіцяну зброю також майже не надають. Бояться спровокувати Росію", - зазначив він.

Нагадаємо, президент США Барак Обама наклав вето на закон про асигнування національної оборони в 2016 році, який передбачав, зокрема, виділення Україні $300 млн військової допомоги.

 

Зараз ви читаєте новину «"США нам допомагатимуть, лише якщо будуть реформи" - Кочетков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути