понеділок, 05 грудня 2011 18:21

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Справу проти Кучми збираються закрити - адвокат

Справу проти Кучми збираються закрити - адвокат

Адвокат екс-майора Державної охорони Миколи Мельниченка Микола Неділько допускає, що 7 грудня Печерський районний суд Києва скасує постанову про порушення кримінальної справи проти другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми.

"Згідно з викликом, отриманим адвокатом Мельниченка Павлом Сичовим, 7 грудня о 14.00 Печерський районний суд почне розгляд скарги адвокатів Кучми. На мою думку, це говорить про те, що скаргу буде задоволено. Тобто, постанову першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна про порушення щодо Кучми Леоніда Даниловича кримінальної справи буде скасовано, а скаргу задоволено", - сказав Неділько, коментуючи інформацію про те, що Печерський суд прийняв до провадження відповідну скаргу захисту Кучми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма вимагатиме від Януковича закриття справи проти себе?

Адвокат зазначив, що згідно з роз'ясненнями пленуму Верховного суду України, скарги на постанови про порушення кримінальних справ можуть розглядатися судами виключно до моменту офіційного завершення досудового слідства та передачі матеріалів для ознайомлення обвинуваченому та його захист. "Отже, суд не мав права відкривати провадження за скаргою Кучми", - підкреслив Неділько.

За його словами, автори скарги також викликають до суду колишнього спікера Верховної Ради, лідера СПУ Олександра Мороза. При цьому адвокат повідомив, що у повістці його прізвище та адреса вказані неправильно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка: справу Кучми вже давно розслідувано

Кримінальну справу стосовно Кучми порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки Мельниченка, які оприлюднив Мороз, визнані речовим доказом у справі.

Зараз ви читаєте новину «Справу проти Кучми збираються закрити - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути