вівторок, 12 лютого 2013 16:23

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Справа Щербаня: Тимошенко відмовилася брати участь у допиті свідка

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко в категоричній формі відмовилася бути на судовому засіданні для участі в допиті свідка у Печерському райсуді Києва 13 лютого, повідомляє Державна пенітенціарна служба України.

"Державна пенітенціарна служба України повідомляє, що сьогодні, 12 лютого, співробітниці Качанівської виправної колонії (№ 54) ознайомили засуджену Тимошенко із запрошенням до Печерського райсуду м. Києва для участі у допиті свідка. Засуджена Тимошенко в категоричній формі відмовилася від участі у призначеному судовому засіданні на 13 лютого п.р.", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє прес-служба ГПтС у вівторок, про відмову складено відповідний акт.

Автор: Фото: unn.com.ua
 

У приміщенні Апеляційного суду Києва слідчий суддя Печерського райсуду О.Царевич проведе засідання - слідчі дії в рамках розслідування вбивства депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

Нагадаємо, 18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив про завершення розслідування кримінальної справи щодо вбивства Євгена Щербаня, Тимошенко вручили повідомлення в її підозрі в організації спільно з Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув'язнення. За даними Пшонки, Тимошенко і Лазаренко заплатили за вбивство Щербаня $ 2,8 млн.

Член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Євген Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивць Щербаня. Зокрема, Вадим Болотських був засуджений до довічного ув'язнення з конфіскацією майна за вбивство Щербаня. Підсудні входили в злочинне угрупування, що діяло на території Донецької та Луганської областей. Керівник угруповання Євгеній Кушнір помер у Донецькому слідчому ізоляторі.

У квітні син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Тимошенко і Лазаренка до вбивства його батька.

Зараз ви читаєте новину «Справа Щербаня: Тимошенко відмовилася брати участь у допиті свідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути