субота, 17 жовтня 2015 17:34

Справа про розстріли на Майдані фактично завершена - Шокін

Справа про розстріли на Майдані фактично завершена - Шокін
фото: censor.net.ua

Справа про масові розстріли на Майдані взимку 2014 року фактично розслідувана.

Про це в інтерв'ю газеті "Факти" заявив генеральний прокурор Віктор Шокін.

"Ми зібрали воєдино всі епізоди з подій на Євромайдані. Вибудували хронологію узурпації влади: хто її розпочав, як і ким все готувалося і здійснювалося. Таким чином, нам вдалося вибудувати піраміду людей, причетних до злочинів проти Євромайдану. На її вершині - Віктор Янукович. Можу сказати, що фактично справа розслідувана", - заявив він.

Говорячи про заяви екс-глави СБУ Валентина Наливайченка про те, що якийсь російський чиновник взимку 2014 року перебував у Києві і віддавав команди силовикам стріляти по мітингувальникам, Шокін сказав: "Я попросив Наливайченка надати нам хоч якісь документи, що підтверджують це. Досі їх немає. Тому зараз я не маю даних, що у розстрілі Небесної сотні є російський слід. З тих матеріалів, якими ми зараз володіємо, неможливо зробити такий висновок. Не тому, що ми не можемо або не хочемо довести, що у нас просто немає підстав про це говорити".
Читайте також: Шокін: ЄС може не продовжити санкції проти Януковича і Кº

Відповідаючи на запитання, чи є в матеріалах справи "Небесної сотні" докази, що до розстрілів могли бути причетні учасники акції протесту, Шокін заявив: "Ні". Він додав, що з зібраними фактами можна ознайомитися в реєстрі розслідування злочинів проти Євромайдану, відкритому на офіційному порталі ГПУ.

Зараз ви читаєте новину «Справа про розстріли на Майдані фактично завершена - Шокін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути