субота, 06 лютого 2010 15:17

Спостерігачів від СНД дивує заява Тимошенко про Майдан

Спостерігачів від СНД дивує заява Тимошенко про Майдан

Спостерігачі від Міжпарламентської асамблеї СНД відзначають хорошу готовність виборчих дільниць на Україні напередодні другого туру виборів.

"Ми проїхали багато дільниць, зокрема в Києві, і хочу відзначити, що Виборчкоми добре підготувалися до другого туру і діють в робочому порядку", - сказав в суботу глава місії, перший віце-спікер Ради Федерації Олександр Торшин.

В цілому, на його думку, обстановка на Україні спокійна.

"Ми спостерігатимемо за виборами не тільки в Києві, але і в інших регіонах, кількість наших спостерігачів складає більше 80 осіб", - розповів Торшин.

За його словами, Грузія цього разу не стала повторювати досвід "десантування" в Україну декількох тисяч своїх громадян, які видавали себе за спостерігачів.

"Спостерігачів від цієї країни буде небагато", - сказав він.

Кажучи про загальну чисельність спостерігачів від різних країн і структур, він відзначив, що їх буде більше трьох тисяч.

Як відзначив Торшин, під час зустрічей з членами виборчих комісій спостерігачі від МПА хотіли зрозуміти, яким чином позначаться на виборах в другому турі поправки, внесені до законодавства України буквально за три дні до другого туру.

"Ці поправки носять страхувальний характер і направлені проти спроб зірвати вибори, якщо, наприклад, хтось з кандидатів через своїх членів у виборчкомах спробує саботувати їхню роботу", - відзначив Торшин.

Проте перед другим туром, коли кандидатів всього двоє і порівну діляться члени комісій, таке навряд чи можливо, додав він.

"Безумовно, це логічні поправки в законодавство, але в той же час застосовувати ці норми за два дні до виборів було непотрібно, оскільки виборчкоми і так чітко виконують свої обов"язки в рамках уже діючого законодавства", - вважає Торшин.

Ділячись своїми враженнями, він відмітив, що кандидати нервують і у нього, як у спостерігача, викликає здивування заява одного з кандидатів, що у разі несприятливого для себе результату на Майдан будуть виведені люди.

Відзначимо, прем"єр-міністр України, кандидат в президенти Юлія Тимошенко обіцяє, що у разі перемоги Віктора Януковича на президентських виборах з використанням фальсифікацій має намір "піднімати людей".

Про це вона заявила 4 лютого на прес-конференції, відповідаючи на питання, чи можна чекати нового Майдану у разі перемоги на виборах її конкурента.

"Якщо нам не вдасться в організаційному порядку забезпечити збереження чесного волевиявлення людей, чесного підсумку цього волевиявлення, ми підніматимемо людей. У цьому немає ніяких сумнівів", - сказала Тимошенко.

Інтерфакс-Україна, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачів від СНД дивує заява Тимошенко про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути