неділя, 03 квітня 2016 04:55

Шокін ні кроку не зробив без узгодження з Порошенком - Сакварелідзе

Шокін ні кроку не зробив без узгодження з Порошенком - Сакварелідзе
Фото: focus.ua

Екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе заявив, що Віктор Шокін практично всі дії погоджує з президентом Петром Порошенко.

Про це він заявив в інтерв'ю Ліга.net з приводу свого звільнення.

"Напевно, одна з найбільш особливих якостей Шокіна - він фактично жодного кроку не робив без узгодження з президентом. Це всі прекрасно знають. Я залишив у Грузії мандат депутата, погодився на пропозицію стати заступником генпрокурора, і всі прекрасно розуміли, що мене призначав Порошенко, а не Шокін. Якщо мене звільнили без інформування президента - значить, у нас велика проблема: громіздка і небезпечна система прокуратури працює без жодного контролю", - зазначив він.

За словами Сакварелідзе, йому складно повірити в те, що, що його відставка не була узгоджена з Порошенком.

"У це дуже складно повірити. Оскільки всі президенти, і нинішній теж, певною мірою контролюють генеральних прокурорів. Якщо це не так, то це дуже небезпечно. Генпрокуратура - занадто громіздка структура без ідеології", - вважає він.

При цьому Сакварелідзе повідомив, що після звільнення йому подзвонив Порошенко і сказав, що воно не було з ним погоджене.

Нагадаємо, генпрокурор Віктор Шокін звільнив Сакварелідзе 29 березня. Цьому передував тривалий конфлікт між обома чиновниками.

Зараз ви читаєте новину «Шокін ні кроку не зробив без узгодження з Порошенком - Сакварелідзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути