Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2012 08:52

Спецтема: Луценко за ґратами

Сьогодні суди Києва розберуться зі справами Луценка та Тимошенко

Сьогодні суди Києва розберуться зі справами Луценка та Тимошенко
Рішення по апеляції Луценка може бути через два дні. Касацію Тимошенко розглянуть і за день. Фото: analitica.kiev.ua

Апеляційний суд Києва у вівторок розгляне апеляцію екс-глави МВС України Юлія Луценка на вирок Печерського райсуду, яким його визнано винним у скоєнні посадових злочинів і засуджений до 4 років позбавлення волі.

Адвокат екс-міністра Ігор Фомін допускає, що рішення Апеляційного суду Києва за скаргою екс-голови МВС на вирок Печерського районного суду Києва колегія суддів винесе протягом двох днів.

"Мені здається, що за день судді не розглянуть і визначення по апеляції не винесуть. Дня два, напевно, їм треба, щоб дотримати "теоретичний політес", - розповів Фомін, прогнозуючи, коли може бути винесено рішення по апеляції Луценка і захисту.

Фомін розповів, що на початку судового засідання у вівторок, швидше за все, захист екс-міністра заявить клопотання про відвід головуючого судді Івана Рибака, мотивуючи своє прохання тим, що суддя відмовив у проведенні судового слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко судитиме військовий трибунал донецького гарнізону - Власенко

Захисник розповів, що скарги адвокатів Луценко досить об'ємні, тому їх оприлюднення також займе якийсь час. Після цього, як пояснив Фомін, суд оголосить суть апеляційних вимог, і потім будуть виступи апелянтів, після чого - представників держобвинувачення.

"В принципі, я допускаю, що все може статися і за день", - висловив думку адвокат. Він в черговий раз підкреслив, що апеляційна скарга підлягає задоволенню у повному обсязі, але сильно засумнівався в тому, що колегія суддів буде враховувати юридичну аргументацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя повважав недоцільним проведення додаткового розслідування справи Луценка

Адвокат також нагадав, що рішення Апеляційного суду вступає в силу одразу після його оголошення, і можлива подача касації не зупиняє дії цього рішення.

Як очікується, також у вівторок, 15 травня, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ розгляне касацію захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко на вирок "з газового справі". Захист екс-прем'єра вважає можливим винесення рішення в цей же день.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні суди Києва розберуться зі справами Луценка та Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути