пʼятниця, 27 грудня 2013 12:43

Слова "придєлайте грошам ноги" свідчать, що влада не здатна керувати економікою - Палій

Слова "придєлайте грошам ноги" свідчать, що влада не здатна керувати економікою - Палій
Олександр Палій Фото: ipress.ua

Вчорашній виступ президента України Віктора Януковича на засіданні Ради регіонів засвідчив те, що діюча влада не здатна впроваджувати реформи в країні.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович звільнить деяких міністрів після Нового року - "регіонал"

За словами експерта, такі заяви бувають достатньо частими.

"Янукович вже обіцяв кадрові ротації багато разів. Справа в тому, що  зараз він фактично прикриває уряд. Незважаючи на всі ці жорсткі заяви. Ситуація така, що результат правління нікого не цікавить. Головне, як сказав Янукович, стабільність і відсутність потрясінь. Щоб не було загроз для його режиму. Ось це - єдине що цікавить", - зауважив експерт.

За словами Палія, в Україні вже другий рік поспіль щомісяця падає рівень промислового виробництва на 5-6 % по відношенню до минулого року.

"Тобто Україна витискається зі світового розподілу праці. І відносини з Митним Союзом лише цьому сприяють", - зауважив політолог та навів приклад Білорусії, яка демонструє падіння експорту з ЄС.

"І влада тут починає розповідати, що Україні заважає асоціація і, що угода написана не так. Все це повна брехня. Тому що угода написана в інтересах України та українського виробника. Але Януковичу не потрібні гроші для українського виробника, йому потрібні гроші на свою виборчу кампанію, які ніхто не зможе проконтролювати. Тому що, МВФ і ЄС давали гроші на реформи", - додав Палій.

На думку експерта, Віктор Янукович може навіть і не звільнити Миколу Азарова з посади прем'єр-міністра.

"Зараз найкращий варіант для країни - це формування технічного уряду, який би був здатен проводити складні реформи. І влада категорично на це не здатна. Тільки в мріях можна думати, що Янукович зможе на це піти", - заявив політолог.

"Це було схоже просто на якийсь вихлоп повітря", - охарактеризував вчорашні тези Януковича Палій.

Політолог зазначив, що головний меседж "придєлать грошам ноги" свідчить про те, що влада "ні на що конструктивне для країни не здатна".

"Фраза: "придєлать грошам ногам" - це є символом того, що вміє ця влада. Влада звітує, що вона відправить позичені за кордоном гроші на якісь соціальні потреби під дуже невигідними умовами. Це свідчить про пряму наявність революційної ситуації в Україні. Коли народ уже не може терпіти, а влада ні на що не здатна в сенсі економіки, в сенсі виконання своїх функцій", - сказав Палій.

 

Зараз ви читаєте новину «Слова "придєлайте грошам ноги" свідчать, що влада не здатна керувати економікою - Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути