понеділок, 28 лютого 2011 22:14

Шкіль придумав революційний метод боротьби з прогульниками у Раді

Шкіль придумав революційний метод боротьби з прогульниками у Раді

У фракції БЮТ-"Батьківщина" пропонують приймати рішення у парламенті більшістю присутніх у залі народних депутатів.

Про це в ефірі "5 каналу" сказав "бютівець" Андрій Шкіль, говорячи про способи боротьби з відсутністю народних обранців у Верховній Раді.

"Потрібно зробити дуже просто - рішення приймається від кількості присутніх депутатів на сесії. Береться Закон про регламент, голосуються в сесійній залі поправки, президент підписує. Після того, наприклад, прийшло 10 депутатів, а 6-ма голосами прийняли відповідний закон. Тоді, незалежно від трирічного закордонного відрядження, нардеп прийде у сесійну залу", - переконаний політик.

На його думку, прийняття простою більшістю голосів від присутніх в залі - найбільш ефективний метод.

"Ця більшість фіксується шляхом наявності картки, підписом і блокуванням відсутніх депутатів. Наприклад, після 10.30, якщо людина не зареєструвалась, то вона не має права у цей день брати участь у голосуванні. Цей депутат може прийти в сесійну залу, поспілкуватися з колегами, почитати газету, скористатись інтернетом, помахати знайомим журналістам, але голосувати права не має", - наголосив Шкіль.

"Бютівець" вважає, що відкликання нардепів буде складним і майже неймовірним механізмом. Проте він готовий підтримати цю дискусію у парламенті.

"Незалежно від статусу, від приналежності до влади чи опозиції, народний депутат мусить бути присутній на засіданні Верховної Ради. Це питання його честі і позиції політичної сили, яку він представляє", - додав Шкіль.

Зараз ви читаєте новину «Шкіль придумав революційний метод боротьби з прогульниками у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути