вівторок, 12 жовтня 2010 11:49

Конституційний суд дозволив депутатам прогулювати засідання парламенту

Конституційний суд дозволив депутатам прогулювати засідання парламенту

Конституційний суд України дозволив народним депутатам та суддям займатися викладацькою та деякими іншими формами некомерційної діяльності в робочий час.

Про це йдеться в рішенні КСУ, яке оприлюднене 12 жовтня.

Суд визнав неконституційними норми закону "Про засади запобігання та протидії корупції", "Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень" та ін, в яких містилась заборони суддям та нардепам займатися вищезгаданою діяльністю у робочій час.

Крім того, суд визнав неконституційною норму про обов'язковість перевірки близьких родичів осіб, які є претендентами на роботу в органах місцевого самоврядування та державної влади.

Нагадаємо, що закони "Про засади запобігання та протидії корупції", "Про засади запобігання та протидії корупції", "Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення" були прийняті 11 червня 2009 р., проте їх вступ в силу Верховна Рада відтермінувала. Вони мають вступити з 1 січня 2011 р.

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд дозволив депутатам прогулювати засідання парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути