четвер, 08 серпня 2013 11:45

Син засновника УНСО зі скандалом покинув ВО "Свобода"

Син засновника УНСО зі скандалом покинув ВО "Свобода"
Микола Лупиніс. Фото: Євген БОРІСОВ

Микола Лупиніс, син одного із засновників УНА-УНСО Анатолія Лупиніса, покинув лави ВО "Свобода" через деструктивну поведінку керівника Черкаської обласної організації Юрія Ботнара. Про що він повідомив у соцмережах. У час, коли Лупиніс вступив і вийшов з партії Ботнар перебував на посаді керівника Уманської міської організації.

"Я, як і мій батько, готовий боротись за Україну й думав, що "Свобода" — це та сила, яка саме цим і займається, - розповів телефоном Микола кореспонденту Gazeta.ua - Рік пропрацював у партії й моя думка змінилась. Уманська "Свобода", на чолі з Юрієм Ботнарем займалась рукоприкладством до своїх членів, їхнім приниженням, політичною бездіяльністю, груповим алкоголізмом, але не захистом України".

Лупиніс переконаний, що Ботнар зруйнував Уманську міську організацію ВО "Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівець" Мірошниченко пояснив, що в Україні розв'язало руки беззаконню

"Я агітував своїх друзів приходити на акції та залучав їх до роботи в партії, - розповів екс-"свободівець". - Але майже всі вони покидали партію через зверхню, задиристу та неадекватну поведінку Юрія. Коли ж я почав захищати їх від злого начальника, на мене вилилась купа бруду. Ботнар звинуватив мене у тому, що я ганьблю організацію та ім'я свого батька тим, що відпочиваю в клубах з друзями, що маю товаришів, які не є прихильниками ВО "Свобода". Врешті узагалі обізвав "регіоналом".

Лупиніс розповідає, що Ботнар неодноразово застосовував силу до нього.

"Врешті дійшло до абсурду — Ботнар намагався підіймати на мене кулаки за те, що дівчата більше спілкувались зі мною, - сказав Лупиніс. - Думаю, що це у нормальній організації це не є приводом для того, щоб принижувати та бити людину, яка тобі допомагає суто з власного бажання. Коли я прийшов писати заяву на виключення з партії, Юрій накинувся на мене та почав бити. Його відтягли. Я стримано взяв аркуш паперу і сів за стіл писати заяву, але через кілька секунд він перевернув на мене стіл. Він виглядав, як скажений".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" розкрили формулу перемоги опозиції на президентських виборах

У коментарях до заяви Миколи Лупиніса Юрій Ботнар пропонує розібратися "по-чоловічому".

"Чекаю на відповідь із призначенням місця і часу зустрічі в приватні повідомлення. Чи ти боїшся?", - написав Ботнар.

Зараз ви читаєте новину «Син засновника УНСО зі скандалом покинув ВО "Свобода"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути