середа, 04 вересня 2013 16:00

Симоненко хоче розколоти Україну - експерт

Симоненко хоче розколоти Україну - експерт
фото: www.facebook.com

Заборона Окружного адмінсуду Києва комуністам проводити збори щодо проведення референдуму про вступ України до Митного союзу - це перемога здорового глузду. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Маніпулювати референдумом легко. Але значно важче потім суспільству розхльобувати результати в умовах фактичного розколу українського суспільства - прихильників і противників асоціації з ЄС чи перебуванням у Митному союзі. Соціологія показує невелику перевагу на користь прихильників євроінтергації. Інша частина не погодиться зі своєю поразкою, бо це мільйони людей. Це небезпечний сірник, який підносять нам", - наголосив він.

За словами політолога, ініціатор референдуму Петро Симоненко маніпулює питанням референдуму і прагне розколу України.

"Ці пристрасті підігрівають з російської сторони. Хочуть посіяти паніку і хаос в головах людей. Подивіться на заяви Путіна, який розповідає про щастя, яке подарував Україні Радянський Союз. Ми розуміємо до чого це йде. Референдум в нинішніх умовах - це політична гра. Це тільки посилюватиме напругу та посилення тиску Російської Федерації на Україну. Адже вона хоче перешкодити нам на шляху європейського розвитку", - зауважив Карасьов.

Він вважає, що заяви про референдум із уст лідера Компартії - це його президентська кампанія.

"Це старт його кампанії. Він оголосив свій головний месидж - за Митний Союз. Його позиція чітка. Хоча комуністи дуже рано починають гратися в президентські вибори. Краще б з цією темою було виступати наступного року, бо людям набридне слухати про це", - додав він.

Карасьов вважає, якщо комуністи все таки 8 вересня зберуться на збори і почнуть підготовку до референдуму, то цим мають зайнятися органи юстиції.

Нагадаємо, 2 вересня Окружний адмінсуд заборонив Комуністичній партії України організовувати та проводити збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою стосовно вступу (приєднання) України до Митного союзу. Позовну заяву подала Європейська партія нардепа від "Батьківщини" Миколи Катеринчука.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко хоче розколоти Україну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

89

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути