понеділок, 02 березня 2015 08:36

Північна Корея випустила дві ракети в бік моря

Північна Корея випустила дві ракети в бік моря

 

Північна Корея провела запуск двох ракет малої дальності знак протесту проти щорічних спільних навчань США і Південної Кореї.

Дві ракети, радіус польоту яких складає близько 490 кілометрів, були випущені з міста Нампхо на заході країни в бік моря на схід від Корейського півострова, повідомили в міністерстві оборони Південної Кореї.

Військові маневри, в яких беруть участь десятки тисяч військовослужбовців, завжди викликають обурення Пхеньяна.

Традиційно КНДР висловлює своє невдоволення пробними запусками ракет і гучними заявами, називаючи спільні навчання США і Південної Кореї "репетицією вторгнення".

Командно-штабні навчання Key Resolve за участю американських військових включають в себе комп'ютерну симуляцію бойових дій і тривають 12 днів.

Паралельно з ними проводяться військові маневри Foal Eagle тривалістю 12 тижнів - вони проходять на суші, на морі і в повітряному просторі Південної Кореї.

Представники армії Південної Кореї припускають, що КНДР запустила в море ракети типу Scud Cs або ж Scud Ds.

Південнокорейські військові залишаються в стані боєготовності, чекаючи на можливі нові запуски ракет з боку Північної Кореї.

Тим часом міністерство оборони КНДР назвало навчання Південної Кореї і США "неприкритим посяганням" на суверенітет країни.

Як йдеться в заяві, переданій державним інформаційним агентством КНДР, на подібну "агресію" потрібно відповідати "нещадними ударами".

У січні Пхеньян стверджував, що може оголосити мораторій на ядерні випробування, якщо ці спільні навчання будуть скасовані.

Проте представники США відкинули цю пропозицію північнокорейської влади.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея випустила дві ракети в бік моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути