середа, 10 серпня 2016 18:32

Шепелєва судитимуть за державну зраду

Шепелєва судитимуть за державну зраду

Колишнього народного депутата від БЮТ Олександра Шепелєва судитимуть за статтею "державна зрада". Прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос на сторінці у Facebook.

"Колишній нардеп від БЮТ і ПР Олександр Шепелєв відправився служити ФСБ Росії ... На підставі отриманих процесуальним шляхом документів і доказів Головною військовою прокуратурою (за дорученням генерального прокурора України) щодо Шепелєва зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 "державна зрада", - повідомляє Матіос.

Головний військовий прокурор оприлюднив витяг з ЄРДР у справі проти Шепелєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ розповіли на кого працює Шепелєв

"В період з 2014 року і до нині, діючи умисно, будучи громадянином України, вчиняє дії на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній безпеці України шляхом надання іноземній державі (Російська Федерація) та іноземної організації (ФСБ РФ) і представникам цієї організації допомоги в проведенні підривної діяльності проти України", - йдеться у документі.

За словами Матіоса, такі Шепелєві у нас ще є в діючій Верховній Раді.

Нагадаємо, Шепелєв влітку 2014 був оголошений в міжнародний розшук правоохоронними органами України за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого п.6 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з корисливою метою).

Його підозрють у скоєнні організації умисного вбивства та замаху на умисне вбивство двох або більше осіб, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб; в організації заволодіння транспортним засобом; в організації розкрадання державних коштів ПАТ "Родовід Банк", їх легалізації та у службовому підробленні.

Зараз ви читаєте новину «Шепелєва судитимуть за державну зраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути