четвер, 16 травня 2013 09:13

Спецтема: Роман Ландік - "Гроза блондинок"

Сьогодні суд розгляне касацію Ландіка щодо його засудження за побиття Коршунової

Сьогодні суд розгляне касацію Ландіка щодо його засудження за побиття Коршунової
Перед цим суд тричі поспіль переносив розгляд касації Романа Ландіка. Фото: dl.lg.ua

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс на 16 травня слухання касаційної скарги на вирок колишньому депутатові Луганської міської ради Романові Ландіку, згідно з яким він був засуджений до 3 років позбавлення волі зі звільненням від покарання на випробувальний термін на 2 роки за побиття моделі Марії Коршунової.

Відповідне рішення щодо перенесення розляду касаційної скарги через хворобу адвоката Ландіка Наталії Суслікової 11 квітня поточного року ухвалила колегія суддів ВССУ. Судді повідомили, що наступне засідання відбудеться 16 травня о 10 годині.

Нагадаємо, 4 липня 2011 вночі в одному з ресторанів в Луганську син народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландика, депутат Луганської міськради Ландік побив Коршунову.

7 липня 2011 р. прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу стосовно Ландіка за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Він був оголошений у розшук і затриманий у Краснодарі (РФ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стосовно Коршунової, яка вдарила Ландіка графином, припинили кримінальне провадження

21 вересня Ландіка екстрадували з Росії в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності, а 24 вересня - етапували до Луганська.

31 жовтня в 2011 р. стало відомо, що Ландік і Коршунова підписали мирову угоду. 8 грудня потерпіла підтвердила в суді отримання компенсації в розмірі 5 тис. доларів.

9 грудня батько обвинуваченого заявив, що передав дівчині 320 тис. грн.

19 січня 2012 р. Ленінський районний суд Луганська засудив Ландіка до трьох років позбавлення волі з відстрочкою від відбування покарання на два роки. Також суд зобов'язав Ландіка не виїжджати за межі місця проживання без дозволу правоохоронних органів.

27 червня 2012 р. Апеляційний суд Луганської області залишив у силі вирок Ландіку.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні суд розгляне касацію Ландіка щодо його засудження за побиття Коршунової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути