понеділок, 01 липня 2013 08:21

Сьогодні суд оголосить рішення за скаргою Луценка

Сьогодні суд оголосить рішення за скаргою Луценка
Фото: job-sbu.org

Києво-Святошинський суд оголосить рішення за скаргою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо дій першого заступника Генпрокурора та суддів Печерського та Апеляційного судів о 10:00 1 липня. Про це повідомив головуючий суддя Віталій Нікушин.

Головуючий суддя Віталій Нікушин повідомив учасникам процесу, що судові дебати завершені і пішов до нарадчої кімнати, аби ухвалити рішення стосовно поданої скарги. Він повідомив, що рішення буде оголошене о 10:00 1 липня.

Зокрема, на судових дебатах екс-міністр внутрішніх справ Луценко та його адвокат Ігор Фомін просили суд задовольнити їхню скаргу.

Луценко зазначив, що в судовому засіданні відбулося об'єднання позицій. Адже, за його словами, прокуратура також визнала відсутність слідчих дій тією посадовою особою, бездіяльність якої оскаржується у суді.

"За судом залишається лише прийняти рішення про належне проведення слідчих дій у моїй заяві. Не можна реагувати на скаргу потерпілого бездіяльністю. Інакше ми просто маємо усвідомити, що в нас не існує такого органу як прокуратури", - сказав він.

26 грудня 2012 року захист Луценка направив до прокуратури заяву про притягнення до кримінальної відповідальності першого заступника Генпрокурора Кузьміна та слідчого прокуратури Войченка за ухвалення ними постанови про затримання та арешт Луценка у грудні 2010 року.

Екс-міністр також вимагав притягнути до кримінальної відповідальності суддів Печерського райсуду Києва та Апеляційного суду столиці.

Заяву про кримінальні правопорушення було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, проте вже 4 січня кримінальне провадження стосовно прокурорів та суддів було закрито "за відсутністю в діях працівників Генеральної прокуратури, суддів складу кримінальних правопорушень".

Екс-міністр звернувся до суду з вимогою відкрити кримінальне провадження щодо цього рішення.

Луценко у своїй скарзі слідчому судді наголошував, що кримінальне провадження за його заявою було закрито без проведення досудового розслідування та без надання належної юридичної оцінки судових рішень.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні суд оголосить рішення за скаргою Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути