середа, 26 червня 2013 09:30

Луценко: "Треба припинити відмовляти російськомовним громадянам у праві на патріотизм"

Луценко: "Треба припинити відмовляти російськомовним громадянам у праві на патріотизм"
Луценко: "20-річна еволюція цієї системи породила Партію регіонів - екстракт "совка" і гангстерства". Фото: lenta-ua.net

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що громадяни повинні сформувати порядок розвитку нової країни, а політичні лідери - погодитися і реалізувати його. Тільки таким чином, на його думку, можна домогтися зміни політичного вектора розвитку країни.

Про це він сказав в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"20-річна еволюція цієї системи породила Партію регіонів - екстракт "совка" і гангстерства, символом якого стала межигірська "Сім'я". Але інстинкт хижої зграї і шкурництво не можуть стати об'єднуючою ідеєю країни. Навпаки, це викликає у людей переконання в тому, що ця Україна державного бандитизму - не їхня країна. Тому потрібно домовитися про новий фундаменті нової країни, в якій буде зручно і безпечно жити всім "від заходу до сходу і від півдня до півночі", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко розповів, за що українці мають дякувати Ющенку і Януковичу

"Зроблю важливе уточнення: має бути комфортно тим, хто щиро вважає своєю батьківщиною демократичну, європейську Україну. Згідно з даними соціологічних досліджень, ми можемо чітко побачити, що 20% людей категорично відкидають Україну як незалежну державу і демократію як принцип. Це "совки за вибором", а також прошарок гопників і гангстерів. Із цими людьми немає сенсу домовлятися про нову Україну. Їх потрібно просто ізолювати і мінімізувати їхній вплив - у політичному, культурному, соціальному житті", - додав екс-глава МВС.

"Ми не можемо будувати сучасну державу мечем і хрестом. Будь-яка агресія заради загального добра завжди перетворюється на нове зло. У нашому випадку потрібно зробити так, щоб ця категорія населення не могла порушувати закон і впливати на політичні рішення. Для цього необхідно, щоб домовилися між собою 80% українців, які хочуть жити у нормальній демократичній країні. Алегорично моя відповідь така: я люблю письменника Андруховича, але до тих пір, поки я не ввійду в союз із шанувальниками Куркова, буде перемагати Бузина. Сформулюю чіткіше: українські демократи повинні припинити відмовляти російськомовним громадянам у праві на патріотизм. Це розділення вигідно "совкам" і гангстерам, які саме через україно-українську війну у суспільстві отримують свою владу", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: "Треба припинити відмовляти російськомовним громадянам у праві на патріотизм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

255

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути