вівторок, 17 вересня 2013 15:48

"Що там дерибанить?"- у Черкасах "регіонал" може стати головлікарем після скандалу

"Що там дерибанить?"- у Черкасах "регіонал" може стати головлікарем після скандалу
Фото: Ірина ПАТЛАТЮК

У Черкасах розгорівся скандал навколо посади головного лікаря Третьої черкаської міської лікарні швидкої допомоги. Головний лікар Олександр Федорук стверджує, що на нього чинять тиск, аби він звільнився і поступився посадою Ігорю Валовому, завідувачу поліклініки Черкаської обласної лікарні. Останній - депутат міськради від Партії регіонів. Каже, тиску на Федорука не було, а перевірки проводили через негативні відгуки пацієнтів.

- Я очолюю депутатську комісію з питань охорони здоров'я, - каже Ігор Валовий. - Секретар міськради Віктор Білоусов, що виконує обов'язки мера, доручив сформувати робочу групу і перевірити лише одне відділення 3-ї лікарні –  кардіологічне. Ми виявили багато недоліків у роботі та документації. Виклали це у довідці. Не створені умови для належної допомоги хворим. У приймальному відділенні немає лікаря. Хто приймає рішення, куди відправити хворого - невідомо. Обмежено перебування пацієнта у відділенні 30 хвилинами.

Кажуть, є протокол, де похвилинно розписано, яку допомогу отримує хворий за півгодини.

- Протоколу нема. Я просив його показати – не показують. Привезли хворого, зібралися п'ять лікарів. Терапевт каже – не мій пацієнт, хірург – не мій. І всі п'ять відмовилися. Куди його везти? У робочий час цю функцію на себе беруть начмеди чи головний лікар. А вночі? Кожен працівник повинен чітко знати, що робити у певних ситуаціях. Часи, коли був один земський лікар і результат залежав від таланту, пройшли.

Ви ознайомили виконувача обов'язків мера з результатами перевірки?

- Так. Після цього постало питання про відповідність займаній посаді головного лікаря. Не важливо - там буду я, чи Іванов, чи Сідоров. Важливо, щоб ситуація змінилася на краще. У Олександра Леонідовича було достатньо часу, але він цього не зробив.

Працівники зібрали 360 підписів на захист Олександра Федорука.

- Подивіться, хто їх поставив. У листі опублікованому на одному з сайтів, підписи співробітників зібрані у одному-двох відділеннях. Підписали медсестри, санітарки. Є підпис одного заступника заввідділенням. Там працює більше 800 осіб. Якщо так всі дорожать цим головним лікарем, то де підписи всіх лікарів, які хочуть відстояти свого керівника? Якби я потрапив у таку ситуацію, я сам пішов би з посади. Це якщо вболіває за свою справу, а не крісло. Що це за головний лікар, який більшу частину робочого часу проводить у операційній, даючи наркози? Невже йому нема чим займатися при такій махіні, як третя лікарня – 500 ліжок, купа проблем у господарстві. Головний лікар у першу чергу – керівник, організатор, менеджер. Хоча не заперечую, що зробив він багато, але ще більше - не зробив.

Вам пропонували цю посаду?

- Пропонували. Маю чіткий план дій. Якби я відчував, що не знаю, як робити, що не зможу знайти спільну мову з колективом, я відмовився б. У мене чудова робота, гарний колектив. Але починав я у 3-й лікарні. У коментарях пишуть – "іде дерибанить". Що там дерибанить? Треба хворих лікувати.

Ви член Партії регіонів. Кажуть тому пропозицію зробили саме вам.

- Яка різниця, хто відремонтує каналізацію – "регіонал" чи комуніст. Я на роботі лікар в першу чергу. Політика у Верховній Раді, а на місцях її нема. В усіх публікаціях акцентують на моїй партійності. Так, я заступник голови міської організації Партії регіонів, депутат від цієї партії. Чому ніхто мене не питає: "Чи є у вас освіта, досвід?"

Як розвиватиметься ситуація далі?

- Рішення має прийняти секретар міської ради, який виконує функції мера, це його компетенція.

Зараз ви читаєте новину «"Що там дерибанить?"- у Черкасах "регіонал" може стати головлікарем після скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути