середа, 10 серпня 2016 12:13

"Шанси є високі" - Луценко розповів, як ловитимуть Онищенка

"Шанси є високі" - Луценко розповів, як ловитимуть Онищенка
УНІАН

Шанси на екстрадицію нардепа-втікача Олександра Онищенка - високі.

Про це на брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"Процедура оголошення у міжнародний розшук зрозуміла: підозра, оголошення у державний розшук, потім оголошення у міжнародний розшук. За цією процедурою діє керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, пан Холодницький", - сказав він.

За словами Луценка, щойно Онищенка оголосять у міжнародний розшук, бюро Інтерполу виставить "червону картку" на затримання по всім країнам земної кулі.

"Фактично, всі країни є членами Інтерполу. Знаю, що "червона картка" не спрацьовує лише у деяких. У першу чергу, в РФ. Тому більшість обвинувачених у тяжких злочинах на території України 2005-го і 2014-го ховалася на території РФ. Саме тому крики: "все пропало" про факт переїзду Онищенка до Лондона є некомпетентними", - продовжив генпрокурор.

"Якщо Онищенко зараз на території Великої Британії, шанси процесу екстрадиції достатньо високі. Винятково від дій НАБУ та САП залежить, чи зможуть вони переконати лондонський суд у достатньості доказів для екстрадиції", - заявив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко може знову переховуватися в Росії - ГПУ

Нагадаємо, нардепа Олександра Онищенка підозрюють у створенні газової схеми з відмивання державних коштів. 5 липня Верховна Рада зняла з нього недоторканність. 27 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку.

Зараз ви читаєте новину «"Шанси є високі" - Луценко розповів, як ловитимуть Онищенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути