понеділок, 24 листопада 2014 09:11

Санкції проти Росії діятимуть і далі - Тефт

Санкції проти Росії діятимуть і далі - Тефт
PHL

Посол США в Росії Джон Теффт не бачить поки можливості зняття санкцій з РФ через невиконання нею зобов'язань по деескалації конфлікту в двох областях України.

"Поки немає ніяких явних кроків, які б зробила Росія для того, щоб вплинути на ситуацію. Навпаки, ситуація там робиться ще більш критичною. ОБСЄ оприлюднила дані про наявність російського важкого озброєння в зоні конфлікту", - заявив Теффт.

За словами Теффта, санкції вже завдали російській економіці "дуже серйозний вплив" і дія санкцій тільки наростає. "Санкції Росії дуже шкодять, але не менш руйнівні і контрсанкціі, які ввели російська влада. Моя особиста думка, що вони куди більше шкодять простим російським громадянам, ніж санкції інших країн", - додав він.

Не сумнівається посол в тому, що Донбас залишиться у складі України. "Всі хочуть жити в такому світі, де поважається міжнародне право і верховенство закону. Я читав інтерв'ю Генрі Кіссінджера, в якому він критикував санкції, але в той же час він абсолютно ясно висловився про те, що не можна безкарно взяти і "відрізати шматок" інший країни і не важливо з якої причини", - поділився Джон Теффт.

Джон Теффт був призначений послом в Росію влітку цього року. До цього він був послом в Україні, Грузії та Литві.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти Росії діятимуть і далі - Тефт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути