пʼятниця, 12 вересня 2014 15:30

Санкції ЄС зробили Росію "ізгоєм" на світовому ринку - Цибулько

Санкції ЄС зробили Росію "ізгоєм" на світовому ринку - Цибулько
Фото: kanivnews.at.ua

Російська еліта не йняла віри, що Європейський Союз здатен реагувати жорстко. Та не так сталось, як гадалось: удар прийшовся по найчутливішому. Говорить політолог Володимир Цибулько, коментуючи санкції проти РФ від 12 вересня. Їхній удар приходиться на нафтову і оборонну галузі країни.

"Почалася реальна політика. Унікальність санкцій в тому, що йдеться про фактичне витіснення Росії з ринків зброї, де вона поки посідає друге місце. Я думаю, що у цей вакуум з великим задоволенням зайде багато інших країн. У тому числі, й Україна, яка може постачати досить сучасні зразки озброєнь", - каже експерт.

Дія санкцій розкриється з часом. "Але резерви будуть згорати на очах. Світові гравці зацікавлені витіснити Росію з нафтового ринку. Через санкції і в складний економічний період видалення з поля крупного гравця дає змогу розподілити нові активи. Скільки б пропаганда Кремля не говорила про значимість постачання газу в Європу, насправді бюджет складають надходження від нафти", - аналізує Цибулько.

Цей етап санкцій не стосується безпосередньо фінансового ринку. Однак, через нафту він добереться і до рубля. Якщо брати масштабно, почався перерозподіл ринку. Така розплата за економічну недалекоглядність.

"Російські ресурси обмежені. Вдаючись до втаємниченої гри, Росія зберігала образ сильного світового гравця. Та коли зважилась на відкриту агресію щодо України, показала свої реальні можливості. Це слабка держава, зі слабкою економікою. Єдине, чим не слабка Росія, це те, що життя російських громадян для влади нічого не означають. Влада готова кидати мільйони людей у війну. У цьому Росія сильніша за інших світових гравців", - акцентує Володимир Цибулько.

Нагадаємо, набули чинності нові санкції ЄС проти Росії. У списку "жертв" - "Роснефть", "Транснефть" і "Газпром Нафта"; "Оборонпром", Объединенная оборонная корпорация і "Уралвагонзавод"; "Сбербанк", "ВТБ", "Газпромбанк", "ВЭБ" і "Россельхозбанк".

Зараз ви читаєте новину «Санкції ЄС зробили Росію "ізгоєм" на світовому ринку - Цибулько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути