середа, 30 березня 2016 08:00

Сакварелідзе може повернутись в ГПУ - блогер

Сакварелідзе може повернутись в ГПУ - блогер
УНІАН

Екс-заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе може повернутися в ГПУ. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав блогер Карл Волох.

"Є ймовірність, коли новий генпрокурор після вказівки президента або за власною ініціативою поновить Сакварелідзе. Я б не квапився бачити у звільненні вирок", - сказав він.

За словами блогера, поновити Сакварелідзе на посаді в інтересах Порошенка.

"Багато в чому залежатиме і від реакції суспільства. Якщо вона буде достатньо бурхливою, то це відбудеться. Іміджево для Порошенка набагато ліпше було б відновити Сакварелідзе на посаді. Враховуючи, наскільки суспільство зараз розбурхане", - сказав він.

На думку експерта, причин для звільнення могло бути дві.

"Перше - це "фе" президента Саакашвілі. Те, що він змінив до нього ставлення на різко негативне, чую не вперше. А можливо, це "судоми" самого Шокіна, який вирішив звести рахунки перед звільненням", - зауважив Волох.

Також блогер сказав, що зі звільненням Шокіна затягували.

"Можливо президент попросив. Потягнути ще трошки, бо немає наступника. Цілком зрозуміло, що не було впевненості що із цим робити", - зазначив він.

Експерт прогнозує, що питання з новим генпрокурором має вирішитись протягом квітня.

"Наскільки пам'ятаю, в.о може працювати місяць. Тому за цей час питання мають вирішити. Розглядається така кількість кандидатур, яку ми навіть собі уявити не можемо. Їх дуже багато. Не думаю, що зараз у когось вже є рішення "у рукаві". Бо якби було, то вже б сьогодні голосувалось. Максимум — у четвер. Чув, серед депутатів озвучувалось прізвище першого заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової", - розповів Волох.

"Закон не передбачає жодних комісій. Президент пропонує кандидатуру і все. А Верховна Рада голосує. Враховуючи, наскільки суспільство зараз розбурхане, президент міг би запропонувати громадськості відібрати кілька кандидатур на вибір, щоб внести подання. Наскільки він цього хоче - це вже інша справа", - резюмував блогер.

Зараз ви читаєте новину «Сакварелідзе може повернутись в ГПУ - блогер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути