неділя, 16 вересня 2012 16:16

Саакашвілі закликав грузинів об'єднатися, щоб повернути Абхазію і Південну Осетію

Саакашвілі закликав грузинів об'єднатися, щоб повернути Абхазію і Південну Осетію
Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Президент Грузії Михаіл Саакавшілі заявляє, що для незалежності країни і приєднання до неї Абхазії і Південної Осетії повинен об'єднатися весь грузинський народ.

"У всіх нас різні позиції, погляди на політику, економіку, суспільство, але ми повинні бути єдині в одному - ніколи не віддавати нашу країну в руки ворогам", - заявив Саакашвілі в неділю в Кутаїсі в недавно відновленому храмі Баграта.

Президент додав, що мешканці Грузії повинні разом докласти всіх зусиль, щоб "об'єднати країну і повернути абхазів і осетинів".

"Це не під силу влади, чи опозиції, це справа всього народу і думаю, що цей процес розпочався", - підкреслив він.

Саакашвілі також відзначив особливу роль патріарха всієї Грузії Ілії Другого, при якому, зокрема, були відновлені сотні грузинських монастирів і храмів, побудований кафедральний собор Святої Трійці в Тбілісі, а при всіх монастирях були створені навчальні заклади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михаїл Саакашвілі поміняв перед виборами прем'єра

"Ми горді з того, що вносимо свою частку у відновлення наших церков, які є частиною нашої культури і, звичайно ж, ми горді, що змогли відновити храм Баграта, який символізує об'єднання Грузії, яке в середні віки почали царі Леон і Баграт з Абхазії", - підкреслив глава держави.

У неділю в храмі Баграта за призовом патріарха Грузії зібралися представники всіх провідних політичних сил країни. Сам Ілія Другий відслужив святкову службу, на якій, крім політиків, були присутні тисячі парафіян.

У храм приїхав Саакашвілі з дружиною Сандрою Руловс та молодшим сином, майже всі лідери опозиційної коаліції "Грузинська мрія", лідери партії ХДД, "Нових правих", НДПН, "Вільної Грузії", лейбористів і інших партій.

Храм Баграта був побудований грузинським царем Баграта III. Він був зруйнований в 18 столітті. З 2009 року за ініціативою президента Грузії М.Саакашвілі почалося відновлення храму.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі закликав грузинів об'єднатися, щоб повернути Абхазію і Південну Осетію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути