вівторок, 17 січня 2017 11:37

Розкрили сценарій агресора щодо Донбасу

Розкрили сценарій агресора щодо Донбасу

Росія не збирається йти з Донбасу і хоче дискредитувати Мінський формат.

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з Донбасу Ірина Геращенко в інтерв'ю "Українській правді".

"Мінський процес робить важливу справу. Хоча угоди не виконує Росія, вони працюють – тому що прив'язані до санкцій. Якби не було цих угод, не було б санкцій.
Тому це мрія Росії – дискредитувати Нормандський формат і похідний від нього Мінський процес. Бажання Росії – нав'язати формат двосторонніх переговорів, в якому відсутній фактор Росії і санкцій щодо неї", - пояснила вона.

Україні вдалося стримати агресію РФ, вважає Геращенко.

"У травні 2014-го Путін на всіх прес-конференціях заявляв про міфічну Новоросію з восьми областей. Але армія, влада, волонтери, дипломати зупинили Путіна на двох регіонах", - сказала посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи хочуть говорити лише з кумом Путіна

"У мене немає сумніву в тому, що Росія поки що не збирається йти з Донбасу. Їй важливо, щоб залишився відкритий кордон на 400 кілометрів, щоб далі бойовики утримували Дебальцеве, куди щодня через залізницю постачають російську зброю. Щоб в ОРДЛО діяли ці незаконні озброєні формування, що налічують до 40 тисяч осіб, і з яких мінімум 6 тисяч – це кадрові російські військові з перешитими шевронами. А ще, щоб там відбулися вибори і Саша та Ігорьок стали офіціальними керівниками цих регіонів. Оце все Росія ще хоче "втюхати" Україні", - додала Геращенко.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Зараз ви читаєте новину «Розкрили сценарій агресора щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути