вівторок, 10 червня 2014 11:03

Росію не можна розглядати як партнера - міністр оборони ФРН

Росію не можна розглядати як партнера - міністр оборони ФРН
Фото: ria.ru

Багато західних політиків і спостерігачів притримуються скептичної позиції щодо Володимира Путіна і не вірять у швидке послаблення напруженості навколо України.

Про це пише німецьке видання Der Spiegel, що склало огляд європейської преси.

Так, німецька газета Die Welt не вважає зустріч Путіна і Порошенка "приводом для ейфорії у надії на досягнення миру". У Sueddeutsche Zeitung вважають, що такими поганими, як зараз, російсько-українські відносини не були ніколи, "і той факт, що Росія направила свого посла в Україну, розцінюється виключно як жест примирення Москви".

"Путін, здається, зрозумів, що для Заходу українська криза є зовсім іншою грою, ніж конфлікт із Грузією. Російський лідер дещо зменшив полум'я на сході України, але зробив це настільки, щоб ніхто у Києві, Берліні і Вашингтоні не забував, хто тримає руку на цьому газовому вентилі. Іншу ж руку Путін у Нормандії простягнув Порошенку, оскільки знає, як на Заході радіють маленьким жестам, коли їх може бути розцінено як сигнали до врегулювання конфліктів", - пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Не вірить у поліпшення ситуації після зустрічі Порошенка і Путіна у Нормандії і швейцарське видання Tagesanzeiger. "Вона пройшла за зачиненими дверима і не супроводжувалася ніякими рукостисканнями або словами визнання людині, що перемогла на президентських виборах в першому турі. Путін, таким чином, недвозначно дав зрозуміти, що новий український президент йому не рівня", цитує видання Inopressa.

Окрім цього, зазначає Der Spiegel, міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн у своєму інтерв'ю виданню звинуватила Володимира Путіна в "колосальній втраті довіри". Росію, за її словами, "більше не можна розглядати як партнера".

Зараз ви читаєте новину «Росію не можна розглядати як партнера - міністр оборони ФРН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути