вівторок, 27 квітня 2010 18:24

Росіяни мають на Януковича дуже великий компромат - політолог

Росіяни мають на Януковича дуже великий компромат - політолог

Президент Віктор Янукович показав себе залежним політиком, якому наплювати на країну. А в момент ратифікації його угоди в залі ВР не було 236 депутатів.

Так прокоментував Gazeta.ua ратифікацію угоди щодо Чорноморського флоту політолог Олександр Палій.

"Росіяни мають на Віктора Януковича дуже великий компромат, раз він намагається так швидко задовольняти чужі інтереси. Діями проти національних інтересів президент продемонстрував, що не є суверенним і далекоглядним політиком. Він поводиться так само, як 2004-го: покладається виключно на свої хапальні рефлекси й цілковито зневажає інтереси суспільства. Влада дала йому гроші, тепер можна й наплювати на країну", - зазначив експерт.

"Для людей угода щодо Чорноморського флоту така сама несподіванка, як пакт Молотова-Ріббентропа", - наголосив Палій.

"Декілька років тому регіонали панікували через можливість вступу України до НАТО, а зараз віддали тисячі гектарів своєї території", - зауважив він.

"Її (угоду – ред.) готували таємно і без жодного натяку на широке обговорення. Згадується січень 2006-го, коли українська влада написала листа щодо плану дій із підготовки до членства в НАТО. Тоді "регіонали" розгорнули масовану кампанію критики, вимагали проведення референдуму з доленосного для країни питання. Ціну вступу в альянс тоді годі зіставити із нинішньою ціною 25-річного перебування іноземної військової бази в Україні, бо ж ніхто не торгувався і квадратним метром нашої території", - згадав Палій.

"З іншого боку, Конституція чітко визначає, що народний депутат має особисто голосувати за такий важливий документ, як ратифікація, а в залі голосування у вівторок не було 236 парламентаріїв. Депутатів від коаліції прийшло менше 200. Тому це рішення можна оскаржити та скасувати. Але не в суді, а в наступному парламенті", - підсумував він.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що Верховна Рада України ратифікувала харківські угоди Януковича – Медведєва.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Росіяни мають на Януковича дуже великий компромат - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути