четвер, 10 березня 2016 01:53

Росія торгує українськими заручниками, як рабами - МЗС

Росія торгує українськими заручниками, як рабами - МЗС
Фото: www.5.ua

Росія, наче "рабами", намагається торгувати своїми бранцями та заручниками. Саме так висловився директор департаменту політики й комунікацій Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв в ефірі "5 каналу".

"Щодо торгівлі… то абсолютно погоджуюся, сьогодні РФ… намагається торгувати, наче "рабами", своїми бранцями та заручниками. Сьогодні бачить це весь світ і ті санкційні механізми, які накладаються на РФ, прив'язуються і до виконання Мінських домовленостей, і до деокупації України - це чітке свідчення того, що ці інструменти працюють та змушують РФ до поступок", - заявив він.

"Є ще деякі можливості для того, щоб вирішити це питання (звільнення Савченко). Коли президент сказав, що нами робиться все можливе - це значить, що задіяне не тільки Міністерство закордонних справ і уряд, і Верховна Рада, і громадянське суспільство, а працюють ще служби, які намагаються знайти вихід з цієї ситуації. І я сподіваюсь, що саме ця спільна робота призведе до позитивного результату", - додав Макеєв.

Раніше МЗС України висловило рішучий протест у зв'язку із затягуванням судової справи щодо громадянки України Надії Савченко та навмисним створенням обставин, які становлять смертельну загрозу її життю.

Нагадаємо, 9 березня Ростовський суд прийняв рішення винести вирок Савченко 21-22 березня. На це вона заявила, що продовжить сухе голодування, якщо суд не оголосить вирок впродовж тижня.

Зараз ви читаєте новину «Росія торгує українськими заручниками, як рабами - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути