середа, 01 жовтня 2014 19:27

Росія примушує Словаччину перекрити газовий кран до України

Росія примушує Словаччину перекрити газовий кран до України
Фото: espreso.tv

Росія знизила поставки газу до Словаччини на 50%. Про це повідомляє словацький імпортер газу SPP на своєму сайті, пише "Європейська правда".

Це вже не перше зниження "Газпромом" обсягів продажу палива словацькій компанії. 16 вересня SPP зафіксувала скорочення поставок газу з Росії приблизно на 25%, а 19 вересня - на 25%.

У заяві компанії гарантуються домовлені обсяги постачання газу всім споживачам, від домогосподарств до великих компаній. Перебої з поставками газу Словаччині не загрожують, оскільки в газосховищах країни знаходиться 1,5 млрд кубометрів газу. Однак таке зниження обсягів може зробити неможливим реверсні поставки газу Україні.

Нагадаємо, раніше "Газпром" аналогічним зниженням поставок змусив відмовитися від реверсного продажу Угорщину. Аналогічному тиску також піддавали і польських операторів.

У той же час Словаччина є ключовим реверсним постачальником газу Україні. Відмова Братислави від реверсу істотно ускладнить забезпечення України газом у зимовий період.

Зараз ви читаєте новину «Росія примушує Словаччину перекрити газовий кран до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути