четвер, 21 серпня 2014 20:16

Росія попросила Радбез ООН оголосити перемир'я в Україні

Росія попросила Радбез ООН оголосити перемир'я в Україні
Фото: ria.ru

Російська Федерація просить Раду Безпеки ООН ухвалити заяву про припинення в Україні вогню на період доставки гуманітарної допомоги. Про це йдеться в заяві МЗС Росії.

"Застерігаємо від можливих провокацій з метою зірвати доставку допомоги. Закликаємо сторони, залучені в конфлікт, оголосити про припинення вогню на період здійснення цієї акції, і пропонуємо Раді Безпеки ООН прийняти відповідну заяву", - йдеться в заяві.

У МЗС РФ заявили, що забезпечені всі умови для якнайшвидшої доставки та розподілу гуманітарного вантажу. Також подякували Червоному Хресту за взаємодію.

"Зазначаємо також, що одночасно були досягнуті домовленості про доставку під егідою МКЧХ гуманітарної допомоги, що спрямовується українською стороною на Південний Схід з інших регіонів України", - сказано в заяві.

МЗС Росії заявив, що Москва підтверджує тверді гарантії безпеки доставки гуманітарного вантажу. Крім того відомство заявило, що бойовики також надали гарантії безпеки.

"Аналогічні гарантії, як відомо, були надані також з боку української влади і ополченців", - заявили в МЗС Росії.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко вже оголошував про припинення вогню на Сході України, проте бойовики не припиняли обстріли по позиціях АТО і населених пунктах.

Зараз ви читаєте новину «Росія попросила Радбез ООН оголосити перемир'я в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути