неділя, 08 травня 2016 16:28

Росія не виграла б війну без України - Порошенко
9

Президент Петро Порошенко подякував ветеранам Другої світової війни за самопожертву в ім'я перемоги над нацизмом.

Про це він сказав сьогодні в Києві на зустрічі з ветеранами війни, учасниками українського визвольного руху та військовослужбовцями - учасниками антитерористичної операції, передає прес-служба президента.

Повідомляється, що Порошенко привітав присутніх зі святами, висловивши подяку старшому поколінню - ветеранам Червоної армії та Української повстанської армії.

"Всі, хто кожен на своєму місці боровся з фашизмом, ви мужньо пройшли довгий і тернистий шлях до перемоги - крізь полум'я боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок і непоправні втрати. Ціною величезної самопожертви кожен з вас особисто відстояв право нашого народу на життя, приніс мир в наш будинок, подарував його народам Європи", - звернувся до ветеранів президент.

Порошенко нагадав, що українці воювали проти нацизму в складі Червоної армії і радянських партизанських загонів, в рядах УПА, у військових з'єднаннях країн антигітлерівської коаліції і європейських рухах опору.

"Як же тільки можна на тлі таких незаперечних історичних фактів мати нахабство заявляти, ніби Росія виграла б війну і без України. Не виграли б цієї війни без українців!", - підкреслив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін знову не привітав Порошенка

Порошенко також зазначив, що війна знову прийшла на українську землю. Він наголосив, що, захищаючи українську незалежність і геополітичний вибір, перемагаючи окупантів не тільки силою зброї, а й силою духу, сучасні українські воїни беруть приклад з ветеранів, - з тих, хто звільнив Україну від нацистів. І зараз, за його словами, в українську історію вписані нові героїчні сторінки, в тому числі звільнення Слов'янська і Краматорська, Червоного Лиману і Лисичанська, захист Маріуполя, запеклі бої в Донецькому і Луганському аеропортах.

"Дорогі ветерани, це роблять ваші внуки і правнуки. Це ваша школа і традиції, ваша міць і навчання патріотизму. Ви маєте всі підстави пишатися своїми онуками", - підкреслив Порошенко.

Глава держави також додав, що українські військові разом, в окопі зі зброєю, прикриваючи один одного і захищаючи Україну, об'єднали країну.

"Це має величезні наслідки, так як перемогти ворога ми можемо тільки тоді, коли країна буде об'єднаною, сильною зсередини і з вірою в український Прапор, Герб і Гімн", - заявив президент.

Присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих захисників України різних поколінь.

Порошенко поспілкувався з ветеранами та учасниками АТО. Він побажав ветеранам міцного здоров'я, душевного тепла, довгих і щасливих років життя, а молодим бійцям - перш за все, повернутися з війни живими до своїх рідних і близьких.

Зараз ви читаєте новину «Росія не виграла б війну без України - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути