субота, 17 березня 2012 20:55

Росія не бажає ділитись українським "пирогом" з Євросоюзом – Тарасюк

Росія не бажає ділитись українським "пирогом" з Євросоюзом – Тарасюк

Росія не зацікавлена в тому, щоб ділити "пиріг" української ГТС з Європейським Союзом.

Про це заявив народний депутат від фракції НУ-НС, голова Народного Руху України (НРУ) Борис Тарасюк, повідомили Gazeta.ua у прес-службі НРУ.

"Ідея трьохстороннього газотранспортного консорціуму не нова. Власне кажучи, вона виникла ще у 2003 році, коли ніхто не був готовий політично: ні Росія, ні ЄС. Зараз, для України це був би цілком прийнятний варіант, за умови, що їй належатиме контрольний пакет акцій" - прокоментував Тарасюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії немає грошей на модернізацію української "труби" - експерт

Політик впевнений, що модернізація української ГТС в двосторонньому форматі Україна-Німеччина без участі Росії не реальна.

"Деякі політичні сили в Україні, відповідно до інтересів Росії, прагнуть до двостороннього формату. В цьому випадку програє Україна. Вже багато років обговорюється тристоронній формат модернізації української ГТС за участі України, Росії та Європейського союзу. На мій погляд, це – найбільш оптимальна формула", – відзначив парламентарій.

Разом з тим, за його словами, існує ще один варіант модернізації вітчизняної ГТС – пошук внутрішніх ресурсів. Проте в цьому випадку виникає питання: чи наповниться модернізована ГТС газом?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄБРР готовий виділити гроші на ремонт української ГТС

"Такої впевненості зараз немає, – вважає Тарасюк. – Саме тому зараз почали говорити про скорочення імпорту російського газу і його заміну на дешевше українське вугілля. Також йдеться про початок робіт над видобутком сланцевого газу, котрого, за експертними оцінками, Україні вистачить на 30-40 років. Це більш інноваційний шлях, котрий забезпечить енергетичну безпеку України і дозволить системно підійти до вирішення проблеми її енергозабезпечення".

Зараз ви читаєте новину «Росія не бажає ділитись українським "пирогом" з Євросоюзом – Тарасюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

119

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути