Ексклюзиви
середа, 29 лютого 2012 21:02

ЄБРР готовий виділити гроші на ремонт української ГТС

ЄБРР готовий виділити гроші на ремонт української ГТС

Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підтверджують свій намір допомогти Україні в модернізації газотранспортної системи. Про це йдеться у повідомленні ЄБРР.

"ЄБРР залишається відданим бажанню допомогти Україні у питанні модернізації її газотранспортної системи на умовах, закріплених Меморандумом про взаєморозуміння, який було підписано Європейським Союзом, Європейським інвестиційним банком, Світовим банком, Європейським банком реконструкції і розвитку і Україною", - зазначається в повідомленні.

"Серед вимог Меморандуму, зокрема, є реформування газового сектора і всеосяжна реструктуризація НАК "Нафтогаз України", - заявив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек.

У повідомленні наголошується, що ЄБРР і ЄІБ працюють над підготовкою кредитної угоди на суму 308 мільйонів доларів, яку буде направлено на фінансування низки екстрених ремонтних заходів на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород".

Проведення цих термінових ремонтних робіт необхідне для безпечного і безупинного транзиту газу до Європи.

"Цей кредит може бути виділено до кінця 2012 року за умови, що українська влада зробить реальні кроки з проведення узгоджених реформ", - зазначається в повідомленні.

Як відомо, 19 липня 2011 року НАК "Нафтогаз України" підписав з ЄБРР і ЄІБ документи щодо кредитування модернізації ГТС України. Згідно з документами, кошти по 154 мільйонів доларів від кожного банку планується виділити на 15 років під держгарантії.

Зараз ви читаєте новину «ЄБРР готовий виділити гроші на ремонт української ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути