середа, 27 січня 2016 18:00

Росія може обміняти російських ГРУшників на Надію Савченко - Чорновіл

Росія може обміняти російських ГРУшників на Надію Савченко - Чорновіл

Росія може вимагати обміну двох російських військових, Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва, на Надію Савченко.

Таке припущення в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Тарас Чорновіл, коментуючи заяву військового прокурора Анатолія Матіоса.

В ефірі Громадського телебачення Матіос зазначив, що "російських військових Олександра Алєксандрова і Євгена Єрофєєва можуть передати в Росію для відбуття покарання, яке встановить український суд".

"Йдеться про те, на якій юридичній підставі російських ГРУшників можуть передати Росії під час обміну. Їх можуть обміняти на Надію Савченко. Але це питання зводиться до одної маленької детальки — цінності Савченко для Путіна. Справа є настільки програшною для російського правосуддя, настільки дико укомплектованою, що неможливо довести жодної участі льотчиці в жодних злочинних діях. Абсолютно все ліпиться заднім лівим копитом. І якби не було тієї історії про обрання Савченко нардепом, її включення у Парламентську асамблею Ради Європи, вона була би вдома. А зараз цінність Савченко настільки висока, що, окрім цих двох ГРУшників, росіяни можуть ще когось доплести у той список", - каже Чорновіл.

Читайте також: Дяденька, не стреляйте, я русский: полковник ЗСУ розповів подробиці затримання ГРУшників

При цьому, на його думку, російських військових в РФ не обов'язково чекає свобода.

"Росії ж глибоко наплювати, чи ті ГРУшники сидітимуть в Україні, чи їх передадуть Росії. Невідомо, як ще Росія з ними поведеться. Не виключаю, що їх там посадять, бо вони на початку тут трохи зайвого наговорили. Тому не здивуюсь, що їм можуть додати додаткову статтю "про найманство" або "прєдатєльство Родіни", - сказав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Росія може обміняти російських ГРУшників на Надію Савченко - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути