субота, 02 листопада 2013 15:35

"Росія більше інтегрована у європейський ринок, ніж Україна" - Кінах

"Росія більше інтегрована у європейський ринок, ніж Україна" - Кінах

1 листопада у Житомирі відбулося засідання Правління Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) з метою обговорення перспектив та розвитку вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом. У засідання взяв участь голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук, передає кореспондент Gazeta.ua.

Президент УСПП Анатолій Кінах назвав перевагою асоціації України з ЄС доступ до європейського ринку, що становить п'яту частину світової продукції. На запитання, чи тісніші економічні зв'язки з Європою не зашкодять Україні з російськими сусідами, зауважив, що Росія більш інтегрована у західний ринок.

"Україна не буде змінювати свій стратегічний вибір у напрямку євроінтеграції через зовнішньо-політичний тиск. І цей напрямок аж ніяк не суперечить співпраці зі Сходом. Про це власне говорять Президент України Віктор Янукович і Президент Росії Володимир Путін", - прокоментував політик нещодавній візит Януковича у Сочі.

Анатолій Кінах наголосив, що питома вага ЄС у зовнішній торгівлі Росії складає 52%, України – 27%.

"Наше завдання – створювати розумні правила гри за європейськими стандартами, які використовуються і в СОТ. Росія також є членом СОТ. Що нам заважає створювати рівноправні умови для співпраці? І це наша позиція", - запевняє Кінах.

До намагань руху "Український вибір" та Комуністичний вибір переконати українців вступати у Митний Союз Анатолій Кінах ставиться скептично.

"Я думаю, на людей це не вплине. Все більше наших людей схиляються до Євросоюзу. І мова тут не про кон'юнктуру, а про стандарти, на яких будуватимуть нашу державу, економіку, за якими житимуть наші діти, онуки і майбутні покоління", - сказав політик.

Зараз ви читаєте новину «"Росія більше інтегрована у європейський ринок, ніж Україна" - Кінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути