пʼятниця, 19 вересня 2014 15:47

Росія без Путіна така ж небезпечна, як і з ним - ЗМІ

Росія без Путіна така ж небезпечна, як і з ним - ЗМІ
Фото: ipress.ua

Усунення Володимира Путіна з посади президента Росії не менш небезпечно, ніж його правління. На його місце може прийти ще більший радикал.

Про це сьогодні пише німецьке видання Der Spiegel. Видання відзначає, що росіянам не вдасться звільнити президента шляхом виборів.

Тому сьогодні існує два варіанти відставки Путіна: або правляча еліта, незадоволена санкціями, прибере його з посади, або росіяни скинуть його силою. Обидва варіанти можуть створити ще більшу загрозу Європі.

Формальні опозиціонери, такі як лідер ЛДПР Володимир Жириновський, підконтрольні Кремлю. Реальні ж опозиціонери, які могли б щось змінити в політиці Росії, пригнічені і репресовані. Приміром, Олексій Навальний зараз перебуває під домашнім арештом.

Найімовірніше, що після повалення Путіна правляча еліта спробує замінити його вигідним правонаступником з його ж оточення, який продовжить путінську політику. Не виключено, що військові в Кремлі усунуть лібералів. І наступник Путіна буде ще більш радикальний у своїх рішеннях.

У такому разі Україні та іншим сусідам Росії варто готуватися до гіршого. Сценарій народного повстання теж не дуже позитивний, оскільки в Росії занадто багато праворадикальних і лівих рухів. Кордон між російськими націоналістами і комуністами дуже розмитий. Приміром, існує рух "націонал-більшовиків".

Таким чином, до влади можуть прийти і неконтрольовані агресивні фанатики. Оглядач робить висновок, що НАТО і Україні потрібно зробити все можливе для ефективної модернізації своїх армій. Оскільки зараз доводиться стримувати Путіна, але не виключено, що доведеться воювати і з тим, хто прийде на його місце.

А щоб виграти час для підготовки збройних сил, на думку оглядача, Захід повинен далі робити спроби дипломатично домовитися з Кремлем.

Зараз ви читаєте новину «Росія без Путіна така ж небезпечна, як і з ним - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути