четвер, 08 вересня 2016 13:33

Російський політолог пояснив, чому Путін не піде наступом на Україну

Російський політолог пояснив, чому Путін не піде наступом на Україну
Reuters

Росія не готова до військової ескалації на Донбасі.

Про це на "Апостроф" заявив російський політолог Андрій Піонтковський.

"На моє глибоке переконання, ні до якої військової ескалації Росія не готова, тому що розуміє, що отримає за це і посилення санкцій, і продаж Україні летального зброї. Та й опір української армії буде такий, що рівень утилізації "зелених чоловічків" стане неприйнятним для російського суспільства", - вважає він.

За словами експерта, "серпнева кримська історія" була залякуванням Заходу.

"Щоб там сказали:"Ай-яй-яй, божевільні російські невідомо що зроблять, давайте краще натиснемо на Порошенка, щоб він погодився на їх інтерпретацію Мінських угод". Такий розрахунок був у Путіна, але він повністю провалився.

Все, що робиться останнім часом Путіним, - бездарно. І кримська "диверсія" бездарна, і прикидається припадочним він теж бездарно, ніхто йому більше не вірить", - пояснив Піонтковський.

Політолог зауважив, що Захід далі тисне на Росію.

"За те, що Путін спробував впарити Заходу, як лоху, свою туфту, американці прописали припадочному подвійний заспокійливий укол в м'яке місце. Спочатку американське міністерство фінансів, потім міністерство економіки розширили санкції проти Росії. А вчора (7 вересня) ще й європейські країни без усілякого обговорення пролонгували існуючі санкції. І ніякі Ціпрас і Орбан (Алексіс Ціпрас, прем'єр Греції; Віктор Орбан, прем'єр Угорщини, - Gazeta.ua) навіть не пискнули.

Його дешевка з виходом з Мінських угод не пройшла. Більш того, на заключній прес-конференції він змушений був пролепетати, що готовий на Мінський формат переговорів, так як іншого формату немає", - додав Піонтковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада закликала світ не визнавати виборів до Держдуми Росії

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Влітку того ж року Збройні сили Російської Федерації почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015 року. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань". План дій прогнозує запровадження "особливого статусу" для окупованих бойовиками територій.

Зараз ви читаєте новину «Російський політолог пояснив, чому Путін не піде наступом на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути