понеділок, 25 травня 2015 10:02

Російські дипломати придумали, як виправдати зраду Москвою полонених ГРУшників

Російські дипломати придумали, як виправдати зраду Москвою полонених ГРУшників

Тимчасовий повірений у справах Росії в Україні Андрій Воробйов заявив, що українська влада нібито перешкоджає зустрічі російських дипломатів із затриманими в Луганській області росіянами Олександром Александровим і Євгеном Єрофеєвим. Про це йдеться у відповідній заяві на сайті посольства РФ в Україні.

"Українська влада перешкоджає нашій зустрічі із затриманими, свідомо дезінформуючи громадськість і самих затриманих про їх справжній стан. Це означає тільки одне: згадані російські громадяни піддаються психологічній обробці", - заявив Воробйов.

Він повідомив, що в п'ятницю російського консула не пустили в лікарню до затриманих.

Крім того, він звинуватив українські ЗМІ в розгорненій "безпрецедентній інформаційно-психологічній кампанії" навколо Єрофеєва і Александрова, одним із лейтмотивів якої є приказка "росіяни кинули своїх".

Натомість радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський заявив, що у затриманих росіян є право на відвідування адвокатами і дипломатами. "І ми не створюємо ніяких перешкод для того, щоб такі відвідування відбулися", - сказав Лубківський.

Нагадаємо, що 16 травня українські силовики у Щасті захопили у полон двох бійців російського Головного розвідувального управління - Єрофеєва Євгена і Александрова Олександра. Офіційна Москва не підтвердила, що полонені - це кадровій військові ЗС РФ.

Обидва ГРУшникик висловили невдоволення тим, що з моменту їх затримання російські дипломати не висловили жодного бажання побачитися з ними.

Після цього в російському неопозиційному виданні вперше з'явилась публікація з жорсткою критикою на адресу кремлівської влади, яка демонструє байдужість до своїх полонених солдатів.

Зараз ви читаєте новину «Російські дипломати придумали, як виправдати зраду Москвою полонених ГРУшників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути