неділя, 04 серпня 2013 09:30

"Російська церква нічого не робить сама – вона рупор спецслужб"

"Російська церква нічого не робить сама – вона рупор спецслужб"
Дмитро Степовик Фото: www.credo-ua.org

Московському патріархатові ідею про друк запрошень на молебень з нагоди 1025-ї річниці хрещення Київської Русі підкинули спецслужби. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив релігієзнавець Дмитро Степовик.

Українська православна церква Московського патріархату рекомендувала своїм вірянам не приходити на молебень з нагоди 1025-ї річниці хрещення Київської Русі – без офіційного запрошення. Про це заявив прес-секретар предстоятеля УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко. Молебень відбувся 27 липня на Володимирській гірці. Коваленко порадив подивитись його по телевізору або послухати по радіо.

"Це дикунство і зневага до своїх вірян. Цілком російська традиція – все перекрити і нікого не пускати. Друкувати запрошення для обраних, роздавати їх лише тим, хто благонадійний, – це не церковна справа", - наголосив Степовик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ці московії нас розкольниками називають, але це вони - розкольники" - тисячі вірян пройшлися центром Києва

"Розумію, що кілька президентів і що треба подбати про охорону. Але, очевидно, Московському патріархатові цю ідею підкинули спецслужби. Або наші, або й російські. Бо російська церква нічого не робить сама – вона рупор спецслужб", - зауважив він.

Інтерв'ю політолога Дмитра Видріна читайте у журналі "Країна" № 30 (183) за 1 серпня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «"Російська церква нічого не робить сама – вона рупор спецслужб"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути