Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2013 18:26

Рішення ВАСУ щодо нардепів означає скасування депутатської недоторканності в Україні - експерт

Рішення ВАСУ щодо нардепів означає скасування депутатської недоторканності в Україні - експерт
Політолог вважає, що таке рішення суду є ударом по українському парламентаризму. Фото: ua.golos.ua

Рішення про позбавлення депутатських мандатів Олександра Домбровського та Павла Балоги означає відміну депутатської недоторканності в Україні.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Кармазін тут ні до чого. Його просто використали. За ним стоїть Адміністрація Президента. Тому що обрали двох депутатів, які нібито не від опозиції, але суд ухвалює рішення, яке з першого погляду виглядає на користь опозиції. Адже йдеться про порушення законодавства під час виборчої кампанії. Очікували, що опозиція дуже легко це проковтне і ледь не підтримає це рішення як перемогу", - сказав він.

Політолог вважає, що таке рішення суду є ударом по українському парламентаризму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Скоро Янукович призначатиме народних обранців у своєму кабінеті" - опозиціонер

"Насправді - це потужний удар навіть не по опозиції, а по інституту парламентаризму в Україні. По суті це означає в першу чергу скасування депутатської недоторканності. Це означає, що депутатської недоторканності у нас вже не існує. У нас був закон, за яким передбачається позбавлення повноважень народних депутатів, і рішення суду там немає. А тепер буде. Фактично парламентарі втратили свою недоторканність в один момент. Якщо, звичайно, це буде доведено до кінця, що невідомо поки", - розповів він.

Таран додав: "Зацікавлений у цьому президент і влада. Їм потрібен слабкий парламент і слабка опозиція. Такими вони стануть, якщо депутатської недоторканності не буде. Тоді статус нардепа втрачає будь-який сенс. Тут треба бачити системну акцію проти парламентаризму у першу чергу".

Зараз ви читаєте новину «Рішення ВАСУ щодо нардепів означає скасування депутатської недоторканності в Україні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути