неділя, 01 грудня 2013 10:39

"Революція або диктатура" - в Донецьку з'явився штаб опору
7

Фото: Фото: Тетяна Заровна

В суботу в Донецьку біля пам'ятника Тарасу Шевченку, де розмістився місцевий евромайдан, стихійно зібралися люди, обурені кривавим розгоном мирної акції протесту в Києві. Збори з більше 50 громадян прийняли рішення створити донецький штаб опору влади. До цього штабу увійшли лідери трьох опозиційних політичних партій, активісти місцевого євромайдану та представники громадськості. В штаб включили 11 чоловік, п'ять з яких - безпартійні.

- В Україні створений всеукраїнський штаб національного порятунку, гра вже пішла не по-дитячому. Тобто ми повинні зрозуміти - або революція, або диктатура, - прокоментував для Gazeta.ua глава обласної організації В "Свобода" Ігор Славгородський, він же - керівник донецького штабу опору.

- Після того що у Вільнюсі не сталося очікуване підписання, я вже думала не приходити на євромайдан, - розповіла студентка Марія Ворончук, - Але те, що сталося в Києві вночі - це жахлива ситуація. Мене вона так обурила, що я вирішила прийти, щоб підтримати людей, які стоять на Михайлівській. У мене під час розгону на євромайдані були друзі, вони виклали відео та фотографії, описали подію як раптовий та нічим не спровокований напад, який не можна виправдати. Але перетворити Україну на Білорусію не вийде.

Сьогодні в Донецьку на 12.00 планується провести черговий мітинг з політичними вимогами: перевиборів Верховної Ради, відставки Президента та Кабінету Міністрів, а також проведення перевиборів усіх місцевих рад.

Зараз ви читаєте новину «"Революція або диктатура" - в Донецьку з'явився штаб опору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути