понеділок, 11 березня 2013 23:41

Спецтема: Луценко за ґратами

Рішення Євросуду щодо Луценка має бути з дня на день – адвокат

Рішення Євросуду щодо Луценка має бути з дня на день – адвокат
Захист Леценка на сто відсотків переконаний, що рішення ЄСПЛ за позовом екс-міністра МВС буде позитивним. Фото: news.liga.net

Захист ув'язненого екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка чекає на рішення Європейського суду з прав людини за позовом засудженого, яке нібито мають оприлюднити з дня на день.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів адвокат Луценка Олексій Баганець.

"Зараз ми чекаємо рішення Європейського суду з прав людини за позовом Юрія Луценка щодо порушення його права на надання належної медичної допомоги, – говорить він. – Таке рішення має бути з дня на день. На мою думку, якщо в березні його не оприлюднять, то в квітні воно точно має бути".

Баганець на сто відсотків переконаний, що це рішення буде позитивним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прокуратурі Донеччини запевнили, що перевірки не мають відношення до захисника Луценка

"Тобто ЄСПЛ підтвердить, що порушувалось державою Україна право Луценка на надання належної медичної допомоги. Я думаю, що ми достатньо переконали Євросуд у тому, що замість надання екс-міністру внутрішніх справ адекватної медичної допомоги, його весь час обстежували. Це чистої води порушення права, передбаченого статтею 3 Європейської конвенції з прав людини", – наголосив адвокат.

Крім того, захисник розповів, що Луценка мають повезти на планове обстеження до столичної клініки.

"Має бути плановий вивіз Луценка у приватну клініку "Оберіг" для додаткового обстеження у зв'язку з тим, що в нього було оперативне втручання. Луценко мені говорив про це, що в нього запланований такий вивіз і обстеження лікарями. Чи був він і які його результати – поки що мені нічого невідомо", – зазначив Баганець.

Зараз ви читаєте новину «Рішення Євросуду щодо Луценка має бути з дня на день – адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути