вівторок, 14 липня 2009 12:07

"Регіони" продовжать блокувати Раду з вересня

"Регіони" продовжать блокувати Раду з вересня

Фракція Партії регіонів продовжить добиватися ухвалення парламентом законопроекту про підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати на 5-ій сесії Ради, яка почнеться у вересні.

Про це заявив народний депутат, перший заступник голови фракції ПР Олександр Єфремов в інтерв"ю "Главреду".

"Все одно, рано чи пізно, у вересні місяці ми почнемо нову сесію з тієї ж вимоги", - сказав він.

Єфремов відзначив, що на відміну від коаліції, яка має достатню кількість голосів для ухвалення необхідних рішень на позачергових засіданнях парламенту, його фракція не може гарантувати позитивного голосування, а відповідно ініціювання ПР позачергових засідань без досягнення домовленостей з іншими фракціями щодо підтримки підвищення прожиткового мінімуму буде безперспективним.

В той же час він підкреслив, що ПР не відмовляється від своїх вимог. "Навіть якщо врахувати, що у нас немає голосів (для ухвалення цього законопроекту) і ми, очевидно, не зможемо провести позачергове засідання (парламенту), то з 1 вересня ми відновимо свої вимоги", - сказав депутат.

Також Єфремов запевнив, що ПР у будь-який момент може ініціювати позачергове засідання, у випадку якщо Кабінет Міністрів або коаліція ухвалюватимуть незаконні рішення.

Коментуючи можливість закриття 4-ої сесії Ради у вівторок, депутат відзначив, що це питання є непринциповим для скликання позачергового засідання або позачергової сесії, оскільки обидва ці збори скликаються практично за однією регламентною процедурою.

При цьому він розкритикував голову Верховної Ради Володимира Литвина за форсування скликання позачергового засідання парламенту, відзначивши, що за регламентом спікерові дається 3 дні для скликання такого засідання, і хоча з юридичної точки зору процедура не була порушена, проте у зв"язку з тим, що на цьому тижні депутати працюють в округах, при певному збігу обставин, деякі з них могли і не встигнути на засідання.

Нагадаємо, ПР готова підтримати законопроекти, що стосуються підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, визначення процедури рекапіталізації банків, а також внесення змін до закону про вибори Президента на позачерговому засіданні Ради.

У вівторок о 16:00 розпочнеться позачергове засідання парламенту.

З 1 липня ПР блокує роботу Ради, у зв"язку з чим парламент не зміг 10 липня закрити свою 4-у сесію.

ProUa
Зараз ви читаєте новину «"Регіони" продовжать блокувати Раду з вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути