середа, 06 червня 2012 14:31

"Регіони" категорично відмовляється знімати недоторканність з президента

"Регіони" категорично відмовляється знімати недоторканність з президента
Володимир Рибак запевнив, що у фракції це питання давно вирішено. Фото: digest.comments.ua

Партія регіонів не буде голосувати за зняття недоторканності з президента навіть після того, як відповідний законопроект опрацює профільний комітет.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Рибак.

"Наша точка зору всім зрозуміла — давайте із себе знімемо недоторканність, а потім будемо говорити за інших. Наші опоненти хочуть все перекрутити, щоб нічого не приймалося. Тому ми свою лінію будемо тримати і далі. Будемо наприкінці місяця розглядати це питання та голосуватимемо", - запевнив "регіонал".

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи підтримуватиме ПР законопроект віце-спікера Миколи Томенка з цього питання, Рибак підкреслив: "Звичайно, не будемо голосувати".

"Ми вважаємо, що цей закон вже кілька поколінь народних депутатів хочуть ухвалити і все це напередодні виборів піднімається і потім згасає. Так от для того, щоб рухатися вперед, давайте із себе знімемо недоторканність, а потім підемо і далі. І все", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко підтримує скасування недоторканності, але тільки за кримінал

Він переконаний: "Якщо знову все будемо до купи збирати, то так воно і буде — попіаряться всі напередодні виборів і нічого не приймуть".

"У нас чітка позиція на цей рахунок і ми її обговорювали, - наголосив Рибак. - У нас є свій законопроект і ми будемо за нього голосувати".

Як повідомлялося раніше, сьогодні у Верховній Раді мали розглядати законопроект віце-спікера Миколи Томенка про зняття недоторканності з президента, нардепів та суддів. Однак народні депутати вирішили не поспішати і доручили комітету з питань правової політики до 20 червня підготувати проект постанови щодо змін до Конституції про зняття недоторканності.

Зокрема, лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає непідготовленим опозиційний проект закону про внесення змін до Конституції щодо зняття недоторканності з президента, депутатів та суддів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко виступає за скасування недоторканності, навіть якщо це нашкодить опозиції

Водночас, у Партії регіонів є свій законопроект з цього питання, який передбачає зняття недоторканності тільки з парламентарів. В опозиції вважають, що цей варіант вирішення питання направлений проти них, оскільки після його ухвалення влада може розпочати репресії проти депутатів від опозиційних політсил.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" категорично відмовляється знімати недоторканність з президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути