середа, 27 лютого 2013 12:59

"Регіонали" вдадуться до кнопкодавства, якщо виникне "революційна необхідність" - Палій

"Регіонали" вдадуться до кнопкодавства, якщо виникне "революційна необхідність" - Палій
Палій сумнівається, що "регіонали" завжди голосуватимуть персонально. Фото: umoloda.kiev.ua

"Регіонали" не завжди дотримуватимуться обіцянки голосувати особисто. Порушувати будуть, якщо виникне "революційна необхідність".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Досягнення домовленості про персональне голосування - крок у правильному напрямку. Це - підвищує роль парламенту як такого. Крім того, ускладнює для влади можливості маніпулювати парламентом. Владі буде потрібно говорити з ним, а не наказувати йому. Найбільше виграє від цього опозиція. Але навіть і окремі депутати із Партії регіонів також у цьому зацікавлені. Бути "місцями" для Чечетова їм також, мабуть, не дуже усміхається. Партії регіонів стане складніше приймати рішення. Їм доведеться йти на компроміси та домовленості. Парламент повернеться до своєї функції не штампування законів, а вироблення певних компромісів", - вважає політолог.

На його думку, зважаючи на те, як в Україні дотримуються законів, сумнівно, що "регіонали" завжди голосуватимуть персонально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати домовилися про персональне голосування

"Депутати завжди знайдуть лазівки, як обходити цей закон, тим паче, що кримінальної відповідальності за неперсональне голосування не закладено. "Регіонали" навряд чи дотримуватимуться. Час від часу вони голосуватимуть неперсонально. Робитимуть це тоді, коли буде так звана революційна необхідність. Радянське право колись передбачало, що коли виникає революційна необхідність, можна не дотримуватися законів. Так само і тут. Таке може статися під час прийняття ключових кадрових питань, бюджету. Адже найбільше цікавлять Партію регіонів кадрові та грошові питання. Тоді опозиція буде продовжувати блокування та розблокування", - запевнив він.

Палій дав пораду опозиціонерам: "Коли вони будуть ініціювати блокування, підготувати пакет законів для людей, а не для політичного процесу - по ліках, життєвоважливих питаннях. І висунути як одну з умов для розблокування - прийняття цих законопроектів для народу. Таким чином можна буде вирішувати низку питань".

Він спрогнозував, що неперсональне голосування відбуватиметься по кілька разів на рік, а не кілька разів на місяць, як раніше.

Палій додав: "З опозиційних фракцій в очах людей перемогли ті, які виглядали найбільш послідовними. Це "Свобода" та УДАР. У "Батьківщини" ж були певні внутрішні напруження, які не завжди дозволяють діяти їй як цілісній структурі. Але ми побачили, що конкуренція в опозиційному таборі зіграла на користь".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" вдадуться до кнопкодавства, якщо виникне "революційна необхідність" - Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути