субота, 06 липня 2013 16:45

Регіонали переконані, що новий глава ЦВК чітко "виконає своє завдання"

Регіонали переконані, що новий глава ЦВК чітко "виконає своє завдання"
Фото: partyofregions.ua

Те, що сьогодні було обрано головою Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського — це свідчить про те, що в нього є достатньо досвіду і знань для такої посади.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

"Емоцій не буде, навіть через те, що він ввійшов по квоті Партії регіонів. Це фахівець високого рівня. Я його знаю, і не один день. Він вже має досвід. Я бачив його стиль. Він виважений, не піддасться на емоції", - висловив думку народний депутат.

Окрім того, народний депутат від Партії регіонів наголосив, що "Шаповал, наприклад, прийшов в ЦВК і зразу очолив її, бо це колегіальний орган, там є процедура — дотримуйся її і не матимеш проблем".

Олійник висловив переконання, що Охендовський на посаді голови ЦВК "виконає своє завдання, завдання головуючого, а досвід його є достатнім для того, щоби ЦВК працювало в рамках Конституції. В мене тут немає сумнівів, а все інше від лукавого".

Окрім того, народний депутат від Партії регіонів додав, що якщо опозиційні сили хотіли би, аби саме член їхньої команди очолив ЦВК, то необхідно було над цим працювати: "Кожен хоче своє. Але якщо ми створили квотний принцип. Переконуйте людей, створюйте більшість, і ви матимете право очолити структуру".

Нагадаємо, сьогодні головою Центральної виборчої комісії обрано Михайло Охендовський.

За його кандидатуру на засіданні ЦВК у суботу шляхом таємного голосування проголосували 11 членів ЦВК з 14 присутніх

У ЦВК призначений за квотою Партії регіонів.

Відповідно до закону "Про Центральну виборчу комісію", члени ЦВК призначаються Верховною Радою за поданням президента терміном на 7 років. Нинішній склад комісії був призначений у червні 2007 року, і термін повноважень 13-ти членів з 15-ти, в тому числі Охендовського, закінчується в червні 2014 року.

Як повідомлялося, Верховна Рада звільнила Володимира Шаповала, який обіймав посаду голови ЦВК з 2007 року, у зв'язку з досягненням 65-річного віку. Замість нього членом ЦВК парламент призначив Олександра Копиленка.

Зараз ви читаєте новину «Регіонали переконані, що новий глава ЦВК чітко "виконає своє завдання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути