субота, 06 липня 2013 14:15

Якщо Лукаш буде лише виконавцем, то ми почуємо про неї перед 2015 роком - експерт

Якщо Лукаш буде лише виконавцем, то ми почуємо про неї перед 2015 роком - експерт
Фото: elektorat.te.ua

Президент Віктор Янукович звільнив Олександра Лавриновича з посади міністра юстиції через те, що він виконав свою місію, і призначив замість нього Олену Лукаш, бо владі потрібні більш ефективні та молоді люди в команді.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

"Нинішня влада хоче більш вірних людей, тим паче Лукаш - молода, ефективна. Щодо Лавриновича, то він складна людина", - сказав він, додавши, що "це як і зміна голови ЦВК. Є така фінансово-політична група "Сім'я", а вона просто збільшує свої активи".

Окрім того, говорячи про ефективність роботи Лукаш на посаді міністра, він заявив: "Якщо міністру в нашій країні дають волю, то можна говорити про ефективність. Якщо дадуть Лукаш добро на виконання програм, то це так, а якщо вона буде лише виконавцем, то ми почуємо про неї лише перед 2015 роком".

Говорячи про те, чому саме зараз відбулися зміни, Голобуцький зауважив: "Треба владнати все до грудня цього року. Це стабілізація тієї ситуації, яка зараз є в уряді, остаточне утрамбування позиції".

Також, за його словами, Ларвринович на посаді міністра юстиції виконав поставлені владою перед ним завдання. "Лавринович встиг за три роки все, що він зміг зробити в законодавчому плані — він зробив. Це була дуже досконала юридична зброя в руках тієї групи політиків, яка прийшла до влади. Він був ефективним. Зараз перед ним постали ті ж самі завдання — обстоювати інтереси певної фінансово-політичної групи. Щодо Лукаш теж саме", - резюмував він.

Нагадаємо, 4 липня президент Віктор Янукович звільнив Олександра Лавриновича з посади міністра юстиції і призначив замість нього Олену Лукаш. Вища рада юстиції в четвер обрала своїм головою колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Зазначимо, що голова ВРЮ безпосередньо впливає на призначення та звільнення суддів різних інстанцій. Крім того, 4 липня президент Віткор Януковчи вніс до ВР законопроект, яким пропонується розширити обов'язки не тільки суддям, а й безпосередньо Вищій раді юстиції. Зокрема там ідеться проте, що призначати суддів та звільняти зможе лише президент на підставі та згідно з поданням Вищої ради юстиції. При цьому принципово змінюється принцип формування Вищої ради юстиції - президент та Верховна рада позбавляються права на формування ВРЮ.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Лукаш буде лише виконавцем, то ми почуємо про неї перед 2015 роком - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути